Un copil nevaccinat aproape că a murit din cauza tetanosului. Costul îngrijirii: 1.000.000 de dolari!

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
09/03/2019, 18:19
Un copil nevaccinat aproape că a murit din cauza tetanosului. Costul îngrijirii: 1.000.000 de dolari! GALERIE FOTO
Un copil nevaccinat a fost la un pas de moarte

Un copil nevaccinat a fost la un pas de moarte din cauza tetanosului. Se întâmpla în Oregon, Statele Unite ale Americii. Asistăm astfel la primul caz cu o infecție de acest gen în regiunea respectivă, după mai bine de 30 de ani.

Copil nevaccinat, la un pas de moarte

Este vorba despre un băiețel de doar 6 ani, infectat cu tetanos în 2017, după a tăietură suferită în zona capului, în timp ce se juca la ferma familiei. În loc să meargă de urgență la spital, părinții au preferat să-i dezinfecteze și să-i bandajeze rana respectivă pe cont propriu, acasă.

Totul părea în regulă, numai că peste șase zile, băiețelul a început să simtă dureri puternice și, mai mult decât atât, i s-a încleștat maxilarul. Cel puțin așa susțin medicii care l-au tratat ulterior, într-o analiză a acestui caz, dată publicității recent.

Ce a pățit un copil nevaccinat, din cauza tetanosului
Ce a pățit un copil nevaccinat, din cauza tetanosului

Inconștiența poate ucide

În momentul în care copilul a început să acuze probleme de respirație, părinții au chemat ambulanța, băiețelul fiind transportat de urgență la cel mai apropiat spital. Aici, doctorii au întâmpinat serioase dificultăți, întrucât copilul abia putea să deschidă gura, din cauza încleștării maxilarului.

Deoarece avea spasme musculare puternice și nu putea respira, a fost nevoie de intubare și de administrarea medicamentelor, pentru a-i ține sub control respectivele dureri musculare” , a declarat Dr. Carl Eriksson, de la Spitalul universitar din Oregon.

Starea i se agrava pe zi ce trece, durerile deveneau din ce în ce mai greu de suportat. A urmat un tratament de lungă durată, dar și extrem de costisitor. Mai exact, tratamentul care se întindea pe o perioadă de două luni a costat nici mai mult, nici mai puțin decât un milion de dolari, însă totul a decurs bine.

Acum. băiețelul este complet vindecat și își vede liniștit de viață, însă medicii atrag atenția că întreaga situație ar fi putut fi evitată, printr-un simplu vaccin antitetanus.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×