Bilanț înfiorător! Numărul românilor uciși de gripă a ajuns la 7. Toți, nevaccinați

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/01/2019, 18:18
Bilanț înfiorător! Numărul românilor uciși de gripă a ajuns la 7. Toți, nevaccinați
Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat duminică numărul deceselor din cauza gripei

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat duminică numărul deceselor, lucru care a confirmat că gripa a ajuns la un bilanț înfriorător! Nurmărul oamenilor uciși de gripă a ajuns la 7. Numai duminică un bărbat de 69 de ani din județul Prahova și un copil de 11 luni din Ilfov au murit, numărul total al persoanelor decedate din cauza virusului gripal ajungând la șapte. Cazul bebelușului de 11 luni a șocat pe toată lumea. Micuțul a încetat din viață la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Acesta era internat acolo de pe 8 ianuarie, zi în care a fost adus în stare gravă. Bebelușul nu era vaccinat, iar diagnosticul dat de medici a fost gripă tip A. De asemenea, micuțul a stat sub tratament 4 zile, însă nu a răspuns. În cele din urmă, în noaptea de sâmbătă, acesta și-a dat ultima suflare. În urma decesului, medicii atrag atența asupra vaccinurilor, aceasta fiind singura modalitate prin care ne putem proteja.

Numărul românilor uciși de gripă a ajuns la 7

” Din păcate, în acest moment avem patru decese cauzate de virusul gripal: două în Galaţi, unul în Arad şi unul în Târgu Mureş. Nu putem vorbi despre o epidemie la gripă în acest moment. Numărul cazurilor de gripă este sub numărul cazurilor din perioada precedentă, din perioada similară a anului trecut. Dar pot să spun că anul acesta vaccinarea antigripală pe grupe de risc a început la 15 septembrie.

Bilanț înfiorător! Numărul românilor uciși de gripă a ajuns la 7. Toți, nevaccinați
Numai duminică un bărbat de 69 de ani din județul Prahova și un copil de 11 luni din Ilfov au murit

Am promis că livrăm atunci primele vaccinuri şi am făcut-o. Am suplimentat numărul de doze la 1.300.000 de doze de la 1.000.000 şi acum mai avem în stoc 170.000 de doze. Aş vrea să le mulţumesc public medicilor de familie pentru că s-au implicat în această campanie. Dacă avem 1.100.000 de doze deja făcute, asta înseamnă că s-a muncit”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, la Antena 2.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×