Un bebeluș de 11 luni, ucis de gripă! Nu avea vaccin antigripal

Alexandra Chivu  
înStiri de ultima ora
13/01/2019, 14:17
Un bebeluș de 11 luni, ucis de gripă! Nu avea vaccin antigripal
Un bebeluș de 11 luni, nevaccinat, a fost ucis de gripă

Un bebeluș de 11 luni a murit de gripă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Copilul era internat acolo de pe 8 ianuarie, atunci când a venit în stare gravă. Bebelușul nu era vaccinat antigripal, iar diagnosticul pus de medici a fost gripă tip A. Acesta a stat sub tratament timp de 4 zile, dar nu a răspuns. Astfel, sâmbătă noapte, micuțul a murit. În urma decesului acestuia, medicii, ca de fiecare dată în această perioadă, atrag atenția asupra vaccinurilor, fiind singura modalitate prin care ne putem proteja.

De altfel, ultima perioadă a adus și multe decese din cauza gripei nemiloase. Drept urmare, și mesajul ministrului Sănătății a venit cu mai multe detalii, dezvăluind, spre finalul mesajului său, că nu este încă vorba despre o epidemie. ” Din păcate, în acest moment avem patru decese cauzate de virusul gripal: două în Galaţi, unul în Arad şi unul în Târgu Mureş. Nu putem vorbi despre o epidemie la gripă în acest moment.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Un bebeluș de 11 luni, care nu avea vaccin antigripal, a murit, ucis de gripă

Numărul cazurilor de gripă este sub numărul cazurilor din perioada precedentă, din perioada similară a anului trecut. Dar pot să spun că anul acesta vaccinarea antigripală pe grupe de risc a început la 15 septembrie.

Am promis că livrăm atunci primele vaccinuri şi am făcut-o. Am suplimentat numărul de doze la 1.300.000 de doze de la 1.000.000 şi acum mai avem în stoc 170.000 de doze. Aş vrea să le mulţumesc public medicilor de familie pentru că s-au implicat în această campanie. Dacă avem 1.100.000 de doze deja făcute, asta înseamnă că s-a muncit”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 2.

Un bebeluș de 11 luni, ucis de gripă! Nu avea vaccin antigripal
Copilul era internat acolo de pe 8 ianuarie, atunci când a venit în stare gravă

De asemenea, ministrul a încurajat populația să își facă vaccinul antigripal, dat fiind faptul că se așteaptă la o circulație mai intensă a acestui virus. „Aş încuraja mai departe populaţia din grupele cu risc să meargă la medicul de familie să se vaccineze, să nu uităm că anul trecut perioada de vârf a fost luna februarie, deci ne aşteptăm la o circulaţie mai intensă a virusului gripal. În acest moment sunt doar focare sporadice, este Bucureştiul, vestul ţării”, a mai spus Sorina Pintea.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×