Un copil de numai 4 ani a murit din cauza gripei. Numărul victimelor a ajuns la 11

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
31/01/2020, 18:29
Un copil de numai 4 ani a murit din cauza gripei. Numărul victimelor a ajuns la 11
Un copil de numai 4 ani a murit din cauza gripei. Sursa foto: turnulsfatului.ro

Gripa face încă o victimă în România! Un băiețel de doar 4 ani a murit a un spital din Cluj, după ce organizsmul său a cedat în fața virusului gripal. Copilul de 4 ani suferea de mai multe boli și nu fusese vaccinat antigripal.

Un copil de numai 4 ani a murit din cauza gripei

Numărul victimelor răpuse de gripă a ajuns la 11. Dintre acestea, 4 sunt copii. Ultimul caz a avut loc la Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca. Aici a fost adus de la Sibiu un copil de patru ani care suferea de mai multe boli.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Micuțul a contractat și virusul gripal, care într-un final i-a fost fatal. Medicii nu l-au mai putut ajuta cu nimic pe copilul de patru ani, care s-a stins în spital, sub ochii părinților săi sfâșiați de durere.

3.645 de cazuri de gripă clinică înregistrate la nivel național

Ieri, un alt caz tragic a avut loc la București, unde un copil în vârstă de 12 ani perfect sănătos a murit după ce a contractat virusul gripal. Acesta a murit la sital, iar părinții săi au recunoscut că micuțul nu fusese vaccinat antigripal.

La nivel național, au fost înregistrate 3.645 de cazuri de gripă clinică. Sunt cu 7,4 % mai multe față de cele din cea de-a 4-a săptămână a anului trecut, când a fost declarată epidemie de gripă.

Pentru municipiul Bucureşti, numărul total de raportări de gripă clinică, la toate grupele de vârstă, în săptămâna 20 – 26 ianuarie 2020, a fost de 1.366.

Cu toate acestea, numărul de îmbolnăviri este mai mic decât anul trecut. 138 de oameni au murit din cauza epidemiei de gripă, în sezonul gripal 2018-2019, cu nouă mai mult decât în sezonul trecut.

Închide ×