Un copil de numai 4 ani a murit din cauza gripei. Numărul victimelor a ajuns la 11

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
31/01/2020, 18:29
Un copil de numai 4 ani a murit din cauza gripei. Numărul victimelor a ajuns la 11
Un copil de numai 4 ani a murit din cauza gripei. Sursa foto: turnulsfatului.ro

Gripa face încă o victimă în România! Un băiețel de doar 4 ani a murit a un spital din Cluj, după ce organizsmul său a cedat în fața virusului gripal. Copilul de 4 ani suferea de mai multe boli și nu fusese vaccinat antigripal.

Un copil de numai 4 ani a murit din cauza gripei

Numărul victimelor răpuse de gripă a ajuns la 11. Dintre acestea, 4 sunt copii. Ultimul caz a avut loc la Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca. Aici a fost adus de la Sibiu un copil de patru ani care suferea de mai multe boli.

Micuțul a contractat și virusul gripal, care într-un final i-a fost fatal. Medicii nu l-au mai putut ajuta cu nimic pe copilul de patru ani, care s-a stins în spital, sub ochii părinților săi sfâșiați de durere.

3.645 de cazuri de gripă clinică înregistrate la nivel național

Ieri, un alt caz tragic a avut loc la București, unde un copil în vârstă de 12 ani perfect sănătos a murit după ce a contractat virusul gripal. Acesta a murit la sital, iar părinții săi au recunoscut că micuțul nu fusese vaccinat antigripal.

La nivel național, au fost înregistrate 3.645 de cazuri de gripă clinică. Sunt cu 7,4 % mai multe față de cele din cea de-a 4-a săptămână a anului trecut, când a fost declarată epidemie de gripă.

Pentru municipiul Bucureşti, numărul total de raportări de gripă clinică, la toate grupele de vârstă, în săptămâna 20 – 26 ianuarie 2020, a fost de 1.366.

Cu toate acestea, numărul de îmbolnăviri este mai mic decât anul trecut. 138 de oameni au murit din cauza epidemiei de gripă, în sezonul gripal 2018-2019, cu nouă mai mult decât în sezonul trecut.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×