Măsuri contra răspândirii virusului gripal. Elevii din Sectorul 6 al Capitalei vor primi măști medicinale

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
27/01/2020, 18:06
Măsuri contra răspândirii virusului gripal. Elevii din Sectorul 6 al Capitalei vor primi măști medicinale
Elevii din sectorul 6 vor primi măști medicinale. Sursă foto: kfetele.ro

Elevii din unitățile de învățământ preuniversitar din sectorul 6 vor primi măști medicinale, pentru a stopa răspândirea virusului gripal. Cei 40000 de elevi vor primi măștile începând de luni.

Elevii din sectorul 6 vor primi măști medicinale

Potrivit Primăriei sectorului 6, Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie” a început o amplă campanie, adresată părinților din Sectorul 6, ce are drept scop răspândirea virusului gripal, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, controlul medical amănunțit este gratuit pentru copiii cu domiciliul în Sectorul 6, pe bază de programare prealabilă la telefoanele 031.9593 sau 0726150250. În plus, oricine poate veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie va beneficia de control gratuit, prin CASMB.

De unde se pot ridica măștile medicinale

Părinții împreună cu copiii lor sunt așteptați și la Cabinetul de Pediatrie din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6. Programul Centrului este de luni până vineri, între orele 08.00 – 20.00, mai informează Primăria Sectorului 6.

„Acestea vor fi împărțite cetățenilor în sediile celor nouă puncte de informare și asistență aflate pe raza Sectorului 6: Bd. Iuliu Maniu/Valea Cascadelor – pe partea cu Parcul Păcii, Bd. Constructorilor/Calea Giuleşti – pe partea cu Calea Giuleşti, Parcul Drumul Taberei, Calea Crângaşi – ieşirea de la Metrou spre Bd. Constructorilor, Pasajul Lujerului, Bd. Timişoara/Str. Braşov, Piaţa Drumul Taberei, Piaţa Valea Ialomiţei, Piaţa Veteranilor. Tot aici, cetăţenii au acces gratuit şi la soluții dezinfectante pentru mâini”, arată Primăria Sectorului 6.

Școlile din Sectorul 6 au fost dezinfectate prin nebulizare încă de săptămâna trecută și s-au alocat toate materialele suplimentare, solicitate de directorii unităților.

Au fost intensificate controalele medicale și triajului elevilor înainte de intrarea la ore, reyultatele urmând a fi transmise către Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Direcția de Sănătate Publică.

Măsuri contra îmbolnăvirii cu gripă

Centrul Național pentru Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile a anunțat în data de 16 ianuarie 2020 populația că a început sezonul de gripă în România.

Specialiștii recomandă igiena strictă a mâinilor, evitarea contactului cu persoane bolnave și evitarea locurilor aglomerate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×