Un chirurg din Vâlcea a murit, după ce a aflat că va merge la închisoare! De ce era acuzat

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/01/2019, 13:26
Un chirurg din Vâlcea a murit, după ce a aflat că va merge la închisoare! De ce era acuzat
Constantin Ploscaru, chirurgul din Vâlcea care a decedat după ce a aflat condamnarea sa la închisoare

Un chirurg din Vâlcea s-a stins din viață după ce anunțul că va fi condamnat la închisoare a fost făcut oficial! Bărbatul a murit în cursul zilei de joi, după ce a aflat că va ajunge după gratii pentru fapta sa teribilă. Medicul Constantin Ploscaru a fost găsit fără suflare chiar în locuința sa. Chirurgul din Vâlcea și-a atacat brutal un cleg cu un bisturiu, în sala de operații. Primele informații susțin faptul că medicul a murit în urma unui infarct.

„Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi inculpatul Ploscaru Constantin, împotriva sentinţei penale nr. 460/02.10.2017 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 402/90/2016, intimate părţi civile fiind Bărbulescu Emil şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi, rejudecând: Reţine în favoarea inculpatului circumstanţa atenuantă prevăzută de art. 75 alin. 2 lit.b) Cod penal.”

Chirurg din Vâlea, găsit decedat după ce sentința a fost oficială!

Constantin Ploscaru, chirurg, a ajuns să fie condamnat la închisoare în urma unui atac asupra unui coleg de breaslă. Medicul s-a năpustit cu un bisturiu, în sala de operații, către celălalt medic.  Acesta a primit 3 ani și 4 luni cu executare după atacul cu ustensila medicinală. Condamnarea în cauză a lui Constantin Ploscaru a venit abia după 3 ani de la înfăptuire. Din fericire, victima nu a fost rănită. Se pare că medicii în cauză avea diverse neînțelegeri care au izbucnit serios după programarea unor operații, iar mai apoi s-a dezvoltat în sala de urgențe.   Face aplicarea art. 76 Cod penal şi reduce pedeapsa aplicată inculpatului de la 5 ani şi 6 luni închisoare, la 3 ani şi 4 luni închisoare.

Constantin Ploscaru,chirurgul din Vâlcea care și-a atacat colegul cu un bisturiu, în sala de operații
Constantin Ploscaru,chirurgul din Vâlcea care și-a atacat colegul cu un bisturiu, în sala de operații

Interzice inculpatului şi dreptul prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. g) Cod penal, de a exercita profesia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. În baza art. 241 Cod procedură penală, încetează măsura preventivă a controlului judiciar.

Constantin Ploscaru, medic chirurg din Vâlcea care și-a atacat colegul
Constantin Ploscaru, medic chirurg din Vâlcea care și-a atacat colegul

Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Obligă pe inculpat să plătească intimatei părţi civile 6000 lei reprezentând cheltuieli de judecata. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu în cuantum de 130 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 ianuarie 2019, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”, arată instanța.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×