România, în pragul unei epidemii de gripă! Avertismentul medicilor

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/01/2019, 10:15
România, în pragul unei epidemii de gripă!  Avertismentul medicilor
România este în pragul unei epidemii de gripă! Medicii avertizează părinții copiilor care încep luni grădinița

România, în epidemie de gripă?! Medicii avertizează părinții, tocmai pentru că luni se reiau cursurile grădinițelor, iar cei mai repede afectați de bacterii, copiii, se întorc în colectivitate. Din păcate, până acum, cinci omanei au murit din cauza gripei, iar în această săptămân, alți 53.000 au fost diagnosticați cu viroze respiratorii. Camerele de gardă de la pediatrie ale spitalelor arată că din doi pacienți, unul are virusul gripal.

Aglomerația din unitățiel de urgențe din spitale este infernală. Jumătate din copiii veniți au virusul gripal, astfel că au fost internați. ″Am făcut şi testul, a ieşit negativ. Sperăm să putem trata acasă, să nu rămânem pe aici″⁣, ″Până nu se face bine nu o să-l duc, nu vreau să îmbolnăvesc şi alţi copii. Sunt părinţi care din cauza serviciului sau din alte probleme nu au cu cine să-i lase şi îi duc la scoala″⁣, au fost declarațiile unor mame.

România, condusă de virusul gripal?! Medicii avertizează părinții și nu numai

Spitalele pentru copii au găzduit un număr extrem de mare de mici pacienți. Unul din doi aveau virusul în cauză, iar mulți dintre ei au fost internați. Doctorii reacmintesc faptul că virozele nu se tratează cu antibiotice.

Ce recomandă medicii pentru copiii cu virus gripal?
Ce recomandă medicii pentru copiii cu virus gripal?

″Să primească antiviralele adecvate şi trebuie urmăriţi cu stricteţe, monitorizaţi, dar izolarea e lucrul cel mai important″⁣, a declarat Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru.

Virul gripal: Avertismentul medicilor

„Explicația este vremea, e rece și e normal să apară foarte multe afecțiuni virale respiratorii în acest sezon. De altfel, vacanța numai a estompat un pic numărul de cazuri. Eu sunt convins că odată cu începerea școlilor o să fie un număr chiar mai mare de copii bolnavi”, a anunțat sursa citată despre epidemia de gripă.

Virusul gripal cuprinde România, cei mai afectați sunt copiii
Virusul gripal cuprinde România, cei mai afectați sunt copiii

 ″Singura soluţie de prevenţie e vaccinarea pentru că se obţin anticorpi protectori″⁣, a declarat Prof. Dr. Alexandru Rafila, președinte al asociației de microbiologie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×