Un celebru cântăreț britanic a murit de coronavirus. Luase boala din spital

Alexa Serdan   
în Femei frumoase
05/05/2020, 10:20
Un celebru cântăreț britanic a murit de coronavirus. Luase boala din spital
Un celebru cântăreț britanic a murit de coronavirus. Luase boala din spital. Sursa foto: Instagram.com

Dave Greenfield, unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți muzicieni din Marea Britanie, a încetat din viață la vârsta de 71 de ani după ce a fost infectat cu coronavirus, în spitalul în care-și trata problemele medicale avute la inimă.

Doliu în lumea muzicii din Marea Britanie. Muzicianul Dave Greenfield a murit de COVID-19

Pandemia de coronavirus nu ține cont de religie, sex sau statut social făcând numeroase victime, inclusiv în cazul persoanele care ajung la spital pentru a se trata pentru diferite boli. Acesta este și cazul muzicianului britanic Dave Greenfield care s-a internat în urmă cu câteva săptămâni pentru a-și trata problemele avute la inimă.

Din nefericire, cunoscutul claviaturist a contactat în timpul internării sale noul tip de coronavirus care i-a amplificat problemele de sănătate avute. În seara zilei de duminică, 3 mai, artistul a pierdut lupta cu boala la vârsta de 71 de ani, scrie BBC.

Mesaje de condoleanțe pentru artistul britanic decedat de coronavirus

Moartea neașteptată a cunoscutului artist britanic a lăsat un gol imens în inimile celor dragi, foarte multe persoane aducându-i un ultim omagiu celui care a fost Dave Greenfield. Printre aceștia se numără și foarte mulți muzicieni și artiști care l-au cunoscut pe regretatul compozitor.

„Tocmai am pierdut un drag prieten şi un geniu muzical şi asta s-a întâmplat şi lumii întregi”, a spus toboşarul Jet Black.

Și basistul Jean-Jacques „JJ” Burnel i-a adus un omagiu lui Greenfield cu care a fost coleg şi prieten timp de 45 de ani. Acesta l-a descris pe Dave Greenfield ca fiind „un geniu muzical”.

Cine a fost artistul britanic David Greenfield

Compozitorul și muzicianul britanic Dave făcea parte din trupa „The Stranglers” pentru care a scris numeroase piese muzicale printre care se numără și „Golden Brown”.

Renumitul artist s-a alăturat acestui grup în primul an de existență, formația fiind înființată în anul 1974, cântând atât la orgă, cât și la clavecin.

Dave Greenfield este originar din Brighton, adoptând de-a lungul vieții sale un stil muzical aparte. Muzicianul mărturisea în trecut că stilul ales de formația sa era „mai mult new wave decât punk”.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×