Doliu în lumea muzicii. Troy Sneed s-a stins din viață după ce a fost diagnosticat cu coronavirus

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
30/04/2020, 18:51
Doliu în lumea muzicii. Troy Sneed s-a stins din viață după ce a fost diagnosticat cu coronavirus
A murit Troy Sneed, cunoscut pentru interpretări ale unor melodii din Evanghelie. Sursa foto: Billboard

O veste tristă a căzut astăzi ca un fulger peste întreaga suflare a muzicii internaționale. Asta pentru că s-a stins din viață cântărețul Troy Sneed, cunoscut publicului larg mai ales datorită unor melodii precum „My Heart Says Yes”, „Worked It Out” sau „Aleluia”, transformate în adevărate hituri după ce au fost preluate din Evanghelie.

A murit Troy Sneed. Artistul era infectat cu coronavirus

În vârstă de 53 de ani, acesta a plecat dintre noi la scurt timp după ce medicii de la spitatul din Jacksonville, Florida, l-au testat pozitiv cu noul tip de coronavirus, maladie ce a ucis alte 200 de mii de persoane din toate colțurile lumii.

Într-un mesaj scurt publicat pe rețelele de socializare, membrii familiei sale au făcut durerosul anunț, adresând fanilor rugămintea de a le respecta intimitatea într-un astfel de moment.

Încă din copilărie, Sneed și-a urmat visul de a călători în Statele Unite pentru a interpreta melodiile evanghelice alături de Corul din Georgia. De asemenea, îndrăgitul artist s-a ocupat de coloana sonoră a filmului „The Preacher’s Wife” din 1996, cu Whitney Houston și Denzel Washington în rol principal.

Fred the Godson a fost răpus și el de coronavirus

Cât despre cariera solo, Troy Sneed a reușit să lanseze șapte albume, cele mai cunoscute melodii ale sale fiind „Work It Out” și „My Heart Says Yes”, care s-au clasat pe locul doi în topul Billboard. În 2003, și-a deschis alături de soție propria casă de discuri, intitulată „Emtro” și a obținut o distribuție națională.

Din păcate, acesta nu este singurul reprezentant al lumii artistice care se stinge din viață ca urmare a infectării cu noul tip de coronavirus. Rapperul Fred the Godson a fost internat de mai bine de trei săptămâni într-un spital din New York, după ce medicii l-au depistat pozitiv cu teribila maladie.

Cu timpul, starea i s-a înrăutățit, mai ales că suferea de astm, afecțiune extrem de periculoasă într-o astfel de situație. Cântărețul avea să ne părăsească recent, la vârsta de 35 de ani, ca urmare a unui stop cardio respirator.

În 2011, Fredrick Thomas, pe numele său din buletin, a fost nominalizat la premiul decernat celor mai relevanţi rapperi emergenţi de revista XXL, iar un an mai târziu a lansat o compilaţie de cântece sub titlul „City of God”, care include colaborări cu P. Diddy, Pusha T şi Raekwon.

Fred the Godson se alătură astfel unei lungi liste de muzicieni care au căzut victime noului coronavirus, precum John Prine, Adam Schlesinger, Joe Diffie, Matthew Seligman, Lee Konitz, Ellis Marsalis, John ‘Bucky’ Pizzarelli, Wallace Roney, Alan Merrill şi Manu Dibango.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×