Un călător din trenul lovit de un marfar la Ploiești dezvăluie ce s-a întâmplat: “Era vagonul bușit. Multă lume țipa”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 20:21
Un călător din trenul lovit de un marfar la Ploiești dezvăluie ce s-a întâmplat: “Era vagonul bușit. Multă lume țipa”
Mărturia unui pasager din trenul lovit de un marfar la Ploiești. Sursa foto: stirileprotv.ro

Un groaznic accident feroviar s-a produs miercuri, după ce un tren plin cu pasageri a fost lovit de un marfar, în Gara Ploiești Triaj, în urma impactului puternic rezultând 11 victime, dintre care una în stare gravă. Una dintre persoanele aflate în interiorul trenului în momentul tragediei, a vorbit într-un interviu acordat Mediafax despre momentele cumplite prin care a trecut.

Mărturia unuia dintre pasagerii din trenul lovit de marfar la Ploiești

Tânărul le-a relatat reporterilor sursei citate cum  majoritatea pasagerilor s-au speriat de zgomotul puternic produs în urma impactului. În acel moment, oamenii au intrat în stare de șoc, neștiind, pur și simplu, cum să reacționeze.

Mă uitam la serial, nu am fost foarte atent. Deodată s-a auzit o bușitură mare, un impact și foarte mult praf înăuntru. Când ne-am uitat în spate ce s-a întâmplat, era vagonul bușit, pisat, așa, și multă lume țipa, mulți ieșiseră deja afară.

N-am știut exact ce se întâmplă, dar într-un final, n-a fost foarte multă lume rănită, din ce am văzut, și noroc că nu era trenul plin, că dacă era trenul plin, era foarte, foarte urât”, a dezvăluit unul dintre pasagerii trenului lovit de marfar.

Reacția CFR Călători după accidentul feroviar

Reprezentanții CFR Călători au venit cu o serie de precizări după accidentul feroviar produs miercuri în Gara Ploiești Triaj. Aceștia informează că trenul Regio 5008 Buzău – Bucureşti Nord a fost lovit frontal de un marfar aparținând unui operator privat, garnitura de călători având viteza de 20 de kilometri pe oră în acel moment, întrucât urma să oprească în staţia Ploieşti Triaj.

Sunt estimate întârzieri de peste 50 de minute. Organele de cercetare aflate la faţa locului vor analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest accident şi îi asigură că toate măsurile întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul transmis de compania de transport feroviar.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, 11 persoane au fost rănite în urma impactului, dintre care una, care prezintă politraumatisme, a fost preluată de elicopterul SMURD. Alte 37 de victime au fost evaluate medical la faţa locului, fără a mai fi transportați la spital.

La locul accidentului au fost trimise patru ambulanţe SMURD, una de terapie intensivă, o ambulanţă pentru victime multiple, două echipaje de descarcerare şi două echipaje de stingere. IGSU a anunţat că în sprijinul echipejelor prahovene, la faţa locului a fost trimisă şi echipa CBRN a Unității Speciale de Intervenţie în Situații de Urgență. De asemenea, în zonă s-a deplasat un elicopter SMURD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×