Două trenuri s-au ciocnit în România, în gara din Ploiești. Există 11 victime. Reacții de la directorul CFR Călători și Raed Arafat – UPDATE VIDEO

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 17:18
Două trenuri s-au ciocnit în România, în gara din Ploiești. Există 11 victime. Reacții de la directorul CFR Călători și Raed Arafat – UPDATE VIDEO GALERIE FOTO
Două trenuri s-au ciocnit în România. Sursa foto: captură Antena 3

Două trenuri s-au ciocnit în această după-amiază în România, informează postul de televiziune Antena 3. Trenurile s-au lovit frontal, iar în urma acestui incident, 11 persoane au avut de suferit.


UPDATE: Trenuri ciocnite în Ploiești. 11 răniți, unul transportat cu elicopterul în București

UPDATE, ora 17.18: Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Raed Arafat a explicat că 10 răniți ușor sunt duși la spitalele din Ploiești, iar victima aflată în stare mai gravă este transportată la București. 18 echipaje de salvatori intervin la fața locului.


UPDATE, 17:00 Conform celor mai noi date, este vorba despre 11 răniți și nu 5, așa cum se știa până acum. Unul dintre răniți este adus cu elicopterul SMURD în București, semn că ar fi în stare gravă.


UPDATE, 16:47 Valentin Dorobanțu, directorul CFR Călători: „Pe linie se afla și nu trebuia să se afle, un tren de marfă. Nu vă închipuiți răni grave, pentru că nu era viteza mare. În tren erau circa 50 de călători. Este o greșeală evidentă ori la nivelul marfarului, ori a mecanicului trenului de călători”, a spus acesta la Antena 3.

Directorul CFR Călători a spus apoi că exclude ca mecanicul CFR Călători să fi avut vreo vină. Acesta a vorbit personal cu mecanicul. Dorobanțu l-a informat și pe ministrul Transporturilor.


UPDATE, 16:40 Au apărut primele imagini de la locul impactului. Pentru a vedea fotografiile cu ciocnirea celor două trenuri, accesează galeria foto a articolului.


UPDATE, 16: 17 Raed Arafat: „Sunt trei persoane rănite ușor. Primele două vagoane și locomotivă de la Interregio sunt deraiate. Un elicopter SMURD ajunge la fața locului. Intervenția este în dinamică. Așa cum știu acum, nu cred că vom avea pacienți gravi sau în stare critică”, a declarat la Antena 3.


UPDATE, 16:16 Din cei cinci răniți, doi sunt mecanici ai trenurilor, iar trei sunt călători. La fața locului se îndreaptă mai multe ambulanțe și echipaje de descarcerare.


UPDATE, 16:14 Impactul este între un Interegio și un marfar. La fața locului se îndreaptă 20 de ambulanțe. Mădălin Ipatie, directorul de la Ambulanță Prahova, spune că cel puțin un vagon a deraiat. Nu se știe dacă autoritățile vor activa planul roșu de intervenție.


UPDATE, 16:12 Primul vagon al trenului de călători ar fi deraiat după ce s-a ciocnit cu marfarul. Nu se știe dacă trenul care transporta călători aparține de CFR ori este al unui operator privat.

Știrea inițială: Două trenuri s-au ciocnit în gara din Ploiești

Cele două trenuri s-au lovit în gara Ploiești către Brazi. Unul dintre trenurile respective era de marfă, celălalt de călători. Trenul de călători circula pe ruta Ploiești Sud – București.

Primul vagon al trenului personal a fost cel mai afectat. La fața locului au ajuns două autospeciale de descarcerare. Salvatorii se îndreaptă către locul evenimentului, transmite postul de știri Antena 3.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×