Un bebeluş de sub un an de zile a decedat în SUA, din cauza coronavirusului. Nu suferea de alte boli

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 07:50
Un bebeluş de sub un an de zile a decedat în SUA, din cauza coronavirusului. Nu suferea de alte boli
Un bebeluş de sub un an de zile a decedat în SUA. Sursa foto: libertatea.ro

Un bebeluș de sub un an din Chicago, SUA, care fusese infectat cu coronavirus, a murit, au anunțat sâmbătă autoritățile din Illinois.

Un copil de sub un an de zile a decedat în SUA, din cauza coronavirusului

Coronavirusul a făcut prima cea mai mică victimă din lume, scrie cnn.com. Un bebeluş care nu împlinise vârsta de un an a murit. Tragedia a avut loc în Chicago, au informat autoritîţile din SUA.

Nu a mai existat niciun deces asociat cu COVID-19 la un copil sub un an. A fost declanșată o anchetă amplă pentru a stabili cu exactitate cauza morții.

America luptă pentru combaterea coronavirusului

Trebuie să face tot ce putem pentru a opri răspândirea acestui virus”, a declarat Ngozi Ezike, directrul Departamentul pentru Sănătate Publică al Illinois.

Şi China a raportat decesul unui pacient cu vârsta de sub un an, dar acela avea afecțiuni preexistente.

Coronavirusul nu unfectează doar pacienţi în vârstă. Aproximativ 50% din pacienţii infectaţi din România au vârsta sub 50 de ani.

De asemenea, săptâmâna aceasta, Franţa a fost cutremurată de vestea unei tinere de 16 ani care a murit de coronavirus. Tânăra nu suferea de alte afecţiuni.

O elevă de liceu, originară din Essonne, Franța, fusese internată luni din cauza unor dificultăți respiratorii. Ea a murit marți seară, la spitalul Necker din Paris, potrivit Le Parisien.

Juliei, de 16 ani, elevă la un liceu din Essonne, Frranţa, a murit în noaptea de marți spre miercuri, după ce a fost infectată cu coronavirus. Este primul pacient minor care a decedat din cauza COVID-19 în Franța.

Trebuie să încetăm să credem că această boală afectează doar vârstnicii. Nimeni nu este invincibil în fața acestui virus mutant”, a declarat sora ei mai mare, Manon, care este, împreună cu mama ei, izolată acasă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×