SUA se pregătește pentru cel mai negru scenariu în lupta împotriva coronavirusului, iar specialiștii estimează că se poate ajunge la peste 2 milioane de persoane decedate dacă sunt ridicate măsurile de carantină.
SUA se pregătește pentru cel mai negru scenariu în lupta împotriva coronavirusului
Conform Mediafax, care citează Fox News, specialiștii de la Imperial College London au alcătuit mai multe scenarii cu privire la răspândirea virusului COVID-19 în Statele Unite și au estimat posibilul număr al victimelor.
În cel mai negru scenariu, SUA ar urma să înregistreze aproximativ 2,2 milioane de decese din cauza coronavirusului în cazul în care ar renunța complet la măsurile de distanțare socială până la Paște.
În cazul în care măsurile de carantină vor fi ridicate aeericanii pot ajunge la 125 de milioane de oameni infectați, dintre care 7 milioane ar ajunge să fie internați în spitale.
”După trecerea acestui val, măsurile ar putea fi relaxate”
Un astfel de scenariu ar fi un adevărat dezastru pentru economia Statelor Unite ale Americii și ar paraliza complet sistemul de sănătate. În acest moment, americanii au luat măsuri de distanțare socială, dar președintele Donald Trump vorbește tot mai des de repornirea urgentă a economiei.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Într-un scenariu de mijloc, virusul ar putea deveni mai puțin contagios odată cu sosire verii și a căldurii. Acest lucru ar însemna că virusul ar putea deveni ciclic și ar îmbolnăvi în valuri mai mici.
În cel mai bun caz luat în considerare, răspândirea va fi încetinită, iar bolnavii izolați, la fel ca și virusul. Astfel, carantina ar putea fi ridicată într-o lună sau două, iar majoritatea oamenilor ar dezvolta imunitate.
”După trecerea acestui val, măsurile ar putea fi relaxate, iar oamenii s-ar putea întoarce la activitățile de dinainte, însă cu mare atenție la igienă”, a declarat William Hanage, profesor epidemiolog la Harvard.
În ciuda faptului că pandemia de coronavirus este în plină explozie pe teritoriul Statele Unite ale Americii, șeful de la Casa Albă speră ca viața se reintre în normal în jurul Paștelui catolic. Donald Trump face această previziune în contextul în care experții au avertizat că numărul deceselor din SUA va crește dacă cetățenii nu vor respecta regula ”distanțierii sociale”.