Donald Trump dorește ca SUA să ridice carantina până la Paștele catolic. Specialiștii avertizează: se poate repeta situația din Italia

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 12:07
Donald Trump dorește ca SUA să ridice carantina până la Paștele catolic. Specialiștii avertizează: se poate repeta situația din Italia
Donald Trump dorește ca SUA să ridice carantina până la Paștele catolic. Specialiștii avertizează: se poate repeta situația din Italia. Credit line: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

În ciuda faptului că pandemia de coronavirus este în plină explozie pe teritoriul Statele Unite ale Americii, șeful de la Casa Albă speră ca viața se reintre în normal în jurul Paștelui catolic. Donald Trump face această previziune în contextul în care experții au avertizat că numărul deceselor din SUA va crește dacă cetățenii nu vor respecta regula ”distanțierii sociale”.

Donald Trump dorește ca SUA să ridice carantina până la Paștele catolic. Specialiștii avertizează: se poate repeta situația din Italia

Într-o apariție la postul Fox News, Donald Trump a făcut o declarație cel puțin ciudată, într-un context extrem de dificil pentru întregul sistem medical din Statele Unite ale Americii.

Șeful de la Washington a spus că și-ar dori ca, fie și pentru o scurtă perioadă, în timpul sărbătorilor pascale, în Statele Unite ale Americii viața să reintre în normal.

În interviul televizat, Trump a spus că este dornic să vadă națiunea americană revenind la normal în curând, chiar dacă medicii avertizează că SUA riscă să se confrunte cu o creștere a cazurilor de coronavirus dacă cetățenii americanii se vor întoarce la locuri de muncă sau la evenimente aglomerate.

”Mi-ar plăcea ca țara să fie deschisă și populația să sărbătorească Paștele. Nu ar fi minunat să avem toate bisericile pline?” a spus Trump pentru postul american de televiziune.

Trump dorește ca economia să-și reia activitatea în SUA

În spatele speranțelor lui Trump ca țara să se ”redeschidă” stau interesele economice. O spune chiar șeful statului american.

”Se poate distruge o ţară închizând în acest fel. Putem pierde un anumit număr de persoane din cauza gripei. Dar riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând ţara într-o recesiune gravă sau într-o depresiune. Trebuie să ne întoarcem la muncă mult mai repede decât cred oamenii”, a adăugat șeful de la Casa Albă”.

Specialiștii din medicină avertizează: ”Riscul ca numărul morților să crească e imens”

Declarațiile lui Trump vin într-o perioadă în care sistemul medical din SUA face cu tot mai mare dificultate față cazurilor de COVID-19.

Experții în domeniul sănătății de peste ocean spun că, dacă americanii nu continuă să limiteze în mod dramatic interacțiunea socială, adică să stea acasă de la locul de muncă și să se izoleze, numărul de infecții va copleși sistemul de îngrijire a sănătății, așa cum s-a întâmplat în unele părți din Italia, ceea ce va duce la mai multe decese.

SUA, în stare de urgență de două săptămâni

Pe 13 martie, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decretat stare de urgenţă naţională în contextul epidemiei de coronavirus.

În această perioadă, în SUA s-au înregistrat aproape 55.000 de infectări cu coronavirus, iar numărul deceselor se apropie de 800.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×