SUA au anunțat primul deces al unui copil infectat cu COVID-19. ”Coronavirus nu face diferențe de vârstă”

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 10:53
SUA au anunțat primul deces al unui copil infectat cu COVID-19. ”Coronavirus nu face diferențe de vârstă”
SUA a anunțat primul deces al unui copil infectat cu COVID-19. ”Coronavirus nu face diferențe de vârstă” Credit line: Adela Loconte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus și al deceselor din Statele Unite ale Americii crește alarmant de la o zi la alta. S-au înregistrat aproape 55.000 de îmbolnăviri cu noul virus și peste 780 de decese. Printre persoanele răpuse de COVID-19 s-a numărat și un minor de 17 ani.

SUA au anunțat primul deces al unui minor infectat cu COVID-19: ”Coronavirus nu face diferențe de vârstă”

Oficialitățile medicale din Los Angeles au raportat, marți, trei noi decese cauzate de COVID-19, printre care cel al ”unui tânăr de mai puţin de 18 ani” care locuia în Lancaster, un oraş situat la aproximativ 40 de kilometri nord de LA.

Conform statisticilor, tânărul din Lancaster este primul caz oficial de deces al unui minor ce a fost raportat pe teritoriul american.

În ceea ce privește celelalte două victime, acestea aveau vârstele de 50, respectiv, 70 de ani, precizează comunicatul autorităților americane, care nu au oferit alte precizări despre minorul decedat. Între timp, Oficialitățile medicale din Los Angeles au confirmat în uimele 24 de ore încă 128 de cazuri, aducând totalul zonei la 662.

Deși minorul din SUA care și-a pierdut viața în ultimele 24 de ore era depistat pozitiv cu COVID-19, autoritățile medicale californiene au precizat faptul că urmează să se valideze cauzele decesului acelui adolescent.

”Chiar dacă testele preliminare au indicat un rezultat pozitiv la COVID-19, cazul este complex şi ar putea exista o altă explicaţie pentru acest deces”, se afirmă într-un comunicat, conform Dailymail.

Primarul din Lancaster: ”Coronavirus l-a ucis pe băiat”

Primarul Lancsaster, R. Rex Parris, a declarat că băiatul care a decedat marți a fost internat cu probleme respiratorii și a murit din cauza șocului septic, o reacție la o infecție larg răspândită.

Edilul a mai spus că, deși băiatul ar fi putut avea probleme de sănătate pe termen lung, el a fost sănătos recent. Parris  nu se îndoiește că adolescentul a murit din cauza complicațiilor COVID-19. ”Suntem primul oraș din țară care a pierdut un copil și acest lucru este greu de acceptat pentru mine”, a spus oficialul.

Departamentul de Sănătate Publică din LA: ”Coronavirus poate ucide la orice vârstă”

Autoritățile medicale din Los Angeles au emis un comunicat pe tema decesului băiatului de 17 ani din Lancaster în care avertizează că boala COVID-19 poate lua orice viață, indiferent de vârstă.

„COVID-19 poate ucide la orice vârstă. Boala nu face nicio diferenţă de vârstă, de rasă sau de bogăţie, iar ceea ce vedem în aceste momente în oraşe precum New York ne arată pentru ce trebuie să ne pregătim”, a declarat Barbara Ferrer, directoarea serviciului regional de sănătate publică din Los Angeles.

  • 54.935 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în SUA
  • 784 de decese s-au înregistrat în SUA de la izbucnirea epidemiei 
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×