O echipă de cercetători din China a studiat mai multe cadavre infectate cu noul tip de coronavirus și a ajuns la o concluzie de-a dreptul șocantă. Imunitatea pacientului este distrusă de COVID-19 în totalitate, bolnavii fiind astfel predispuși la numeroase infecții.
Imunitatea pacienților infectați cu COVID-19, la pământ
Wang Guiqiang este un medic din China care împreună cu echipa sa de cercetare a studiat 29 de persoane care au decedat din cauza coronavirusului. Cadrele medicale au descoperit că virusul slăbește imunitatea oamenilor și atacă mai multe organe printre care se numără plămânii, inima, rinichii sau ficatul.
De asemenea, medicii au ajuns la concluzia că din cauza scăderii sistemului imunitar pacienții sunt mult mai vulnerabili la infecții bacteriologice şi fungice ceea ce poate agrava situația bolnavilor și poate duce chiar la deces.
Medicul chinez a mai observat că pe lângă distrugerea sistemului imunitar coronavirusul produse și la schimbări patologice severe în plămânii pacienţilor, precum și la apariţia unor secreţii în tuburile bronhiale care îngreunează circulaţia oxigenului.
Coronavirusul, activ în organism chiar și după moarte
Wang Guiqiang a subliniat în cadrul unei conferinţe susţinute la Beijing faptul că virusul rămâne în plămânii oamenilor infectați cu coronavirus chiar și după deces. Potrivit unui studiu anterior coronavirusul se află în organismul persoanelor moarte chiar și după 5-6 săptămâni de la infectare.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Totodată, publicația medicală britanică Lancet a precizat că structura genetică a coronavirusului (ARN) se poate găsi în probele recoltate de la pacienți multă vreme, în medie 20 de zile de la momentul infectării. S-au găsit însă și probe potrivit cărora virusul există în organism chiar și după 37 de zile de la infectare.
Cât supraviețuiește Covid-19 pe suprafețe
Specialiștii americani au tras un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește supraviețuirea coronavirusului la nivelul suprafețelor. Dacă inițial studiile arătau că acest virus rămâne activ pe suprafeţe de plastic sau oţel inoxidabil până la 3 zile, iată că acum s-a ajuns la o altă concluzie.
Oamenii de știință de la Centru pentru prevenirea bolilor din Statele Unite au pornit o anchetă la bordul navei de lux Diamond Princess și au descoperit că virusul era activ chiar și după 17 zile de la debarcarea pasagerilor. Vă reamintim că 3.700 de oameni care se aflau la bordul navei au fost plasați în carantină în largul coastelor Japoniei.
800 de oameni printre care se numără și doi români au fost infectați cu noul tip de coronavirus. Din păcate, 10 dintre aceste persoane au murit în urma complicațiilor suferite din cauza COVID-19.