Secretarul de stat al SUA, Mark Pompeo, acuză China în criza coronavirus: ”Partidul Comunist ascunde informații esențiale”

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 07:54
Secretarul de stat al SUA, Mark Pompeo, acuză China în criza coronavirus: ”Partidul Comunist ascunde informații esențiale”
Secretarul de stat al SUA, Mark Pompeo, acuză China în criza coronavirus: ”Partidul Comunist ascunde informații esențiale”. Sursa foto: hepta.ro

Războiul declarațiilor dintre Statele Unite ale Americii și China în criza coronavirus se accentuează. După ce asiaticii au dat de înțeles că americanii ar avea o vină în apariția COVID-19, oficialii de la Washington contraatacă și acuză Beijingul că ascunde informații esențiale care ar putea contribui la prevenirea unor viitoare epidemii.

Secretarul de stat al SUA, Mark Pompeo, acuze către China în criza coronavirus: ”Partidul Comunist ascunde informații esențiale”

Recent, Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, și-a intensificat criticile față de manipularea de către China a focarului de coronavirus.

Citat de Reuters, acesta a afirmat că Partidul Comunist de la guvernare statului chinez încă ascunde informații fundamentale de care planeta are nevoie pentru a preveni alte cazuri.

Într-un interviu acordat postului de radio Washington Watch, Pompeo a spus că lipsa de transparență a regimului de la Beijing a creat riscuri pentru oamenii din întreaga lume și a spus că acest lucru ”a pus cu adevărat în pericol mii de vieți”.

”Preocuparea mea este că această acoperire a unor informații, această dezinformare în care este angajat Partidul Comunist Chinez, face în continuare ca lumii să-i fie interzise informațiile de care are nevoie pentru a putea preveni cazuri ulterioare de îmbolnăviri”, a spus Pompeo.

Rusia și Iranul, alte ținte ale criticilor lui Pompeo

China nu a fost singura țară atacată de oficialul american în declarații. Pompeo a acuzat Iranul și Rusia că au organizat campanii de dezinformare cu privire la virus.

„Campania de dezinformare din Rusia și Iran, precum și din China, continuă. Vorbesc despre virus ca provenind de la armata americană și spun că poate a început în Italia, toate lucrurile pentru a devia responsabilitatea.”, a adăugat Pompeo.

Foarte interesant, în ciuda criticilor vehemente la adresa regimului comunist de la Beijing, Pompeo a evitat să pună etichete noului COVID-19.

Astfel, Pompeo s-a abținut să se refere la virus drept ”virusul chinez” sau ”virusul Wuhan”, etichete care au înfuriat Beijingul în trecut și pe care le-a folosit în mod repetat o mare parte din Mapamond.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×