Patru tratamente experimentale împotriva noului coronavirus. Studiul clinic va fi realizat pe 3.200 de pacienţi

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 15:25
Patru tratamente experimentale împotriva noului coronavirus. Studiul clinic va fi realizat pe 3.200 de pacienţi
Un studiu clinic european ce va fi realizat pe un total de 3.200 de pacienţi a fost lansat duminică în cel puţin şapte ţări din UE pentru a testa patru tratamente experimentale împotriva noului coronavirus
Un studiu clinic european ce va fi realizat pe un total de 3.200 de pacienţi a fost lansat duminică în cel puţin şapte ţări din UE pentru a testa patru tratamente experimentale împotriva noului coronavirus.

Patru tratamente experimentale împotriva noului coronavirus

Ministerul Sănătăţii din Franţa a anunțat că studiile pentru cele patru tratamente experimentale împotriva noului coronavirus vor fi conduse de Institutul Naţional de Sănătate şi Cercetări Medicale (INSERM).

Comform Agerpres, care citează AFP, cele patru tratamente testate pe scară largă vizează următoarele molecule: Remdesivir, Lopinavir în combinaţie cu Ritonavir (care poate fi sau nu asociat cu interferon beta) şi Hidroxiclorochină.

”Studiul va include 3.200 de pacienţi europeni din Belgia, Olanda, Luxemburg, Marea Britanie, Germania şi Spania, poate şi din alte ţări, inclusiv cel puţin 800 din Franţa, spitalizaţi din cauza COVID-19 într-un serviciu medical sau direct la reanimare”, a precizat INSERM.

”Tratamentele experimentale ineficiente vor putea fi abandonate şi înlocuite”

”La acest studiu participă bolnavi pe care îi tratăm în spital sub strictă supraveghere şi care au acces la aceste molecule, pentru a testa eficacitatea asupra virusului şi asupra evoluţiei lor clinice. Este foarte important să îl desfăşurăm cu rapiditate şi în aceste condiţii”, a declarat Jerome Salomon, directorul general pentru Sănătate (DGS) din Franţa.

”Denumit ‘Discovery’, studiul include în special Hidroxiclorochina. Acest studiu a permis obţinerea unor rezultate interesante, care au fost de altfel publicate în International Journal of Antimicrobial Agents”, a mai spus Salomon.

”Testul va fi adaptiv şi foarte repede tratamentele experimentale ineficiente vor putea fi abandonate şi înlocuite cu alte molecule care vor apărea în urma cercetării ştiinţifice”, a afirmat și Florence Ader, specialistă în boli infecţioase la spitalul Crucii Roşii din cadrul Spitalului Universitar din Lyon.

Primul care a vorbit despre folosirea succes a clorochinei în tratamentul pentru noul tip de coronavirus a fost Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecții Mediteraneene, care a menționat că aceasta este calea de urmat.

Un alt studiu clinic internaţional va fi lansat ”sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), acesta primind numele de ‘Solidarity’”, au precizat specialiştii de la INSERM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×