Coronavirusul supravieţuieşte în plămânii pacienţilor decedaţi. Cum atacă COVID-19 organismul uman, pas cu pas

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 22:12
Coronavirusul supravieţuieşte în plămânii pacienţilor decedaţi. Cum atacă COVID-19 organismul uman, pas cu pas
Doar 10% din cererea de echipamente medicale este acoperită de UE în lupta împotriva coronavirusului!

Echipele de cercetători care au făcut autopsiile a 29 de pacienţi răpuşi de coronavirus în China au ajuns la concluzia că virusul COVID-19 rămâne în plămânii pacientului infectat chiar şi după moarte, informează Xinhua.

Coronavirus este mai puternic decât se credea. Acesta supravieţuieşte în plămânii pacienţilor decedaţi

Coronavirus este un virus puternic în contextul în care acesta a rămas prezent în plămânii pacienţilor infectaţi chiar şi după moarte, scrie agerpres.ro. La această concluzie au ajuns mai mulţi specialişti chinezi după ce au făcut autopsiile a 29 de cadavre ale oamenilor care au murit după ce au fost infectaţi cu virusul ucigaş.

De asemenea, în urma autopsiilor au scos în evidenţă daunele severe pe care coronavirus le-a provocat sistemului imunitar. Acesta ar putea fi „un factor foarte important” în decesul pacienţilor, a spus Wang Guiqiang, specialist în boli infecţioase la Peking University First Hospital, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pacienţii infectaţi cu coronavirus, în stare gravă, nu mai pot respira din cauza secreţiilor

De asemenea, Wang Guiqianga a mai spus că infecţia nu cauzează doar schimbări patologice severe în plămânii pacienţilor, ci produce şi secreţii în tuburile bronşice de mici dimensiuni. Acesta este şi motivul pentru care virusul provoacă dificultăţi respiratorii.

Pe de altă parte, un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Legală relevă că noul virus declanșează simptome inflamatorii la nivel de căi respiratorii, precum şi a sacilor de aer ai plămânilor. Plămânii sunt foarte afectaţi de coronavirus, iar gradul de deteriorare al acestora este unul foarte mare.

De asemenea, plămânii prezintă secreții vâscoase la nivelul sacilor de aer. De aici şi senzaţia de înec raportată la pacienţii aflaţi în stare critică.

De asemenea, în raportul publicat în Jurnalul de Medicină Legală se mai specifică faptul că nu se cunoaşte dacă virusul afectează şi inima, rinichii, creierul, splina, precum şi tractul digestiv.

Autopsiile nu au fost făcute decât pe 11 cadavre, iar acestea avea vârste între 52 şi 80 de ani, astfel că organele acestora ar fi putut suferi alte boli subiacente, care ar fi influenţat rezultatele cercetărilor.

Chiar şi aşa cecetătorii cred că o mică cantitate de secreţii de la nivelul plămânilor se varsă în cavitatea toracică, fapt ce infectează inima.

Acesta ar putea fi motivul pentru care pacienții cu boli cardiovasculare ar putea suferi afecțiuni mai grave, dar legătura trebuie cercetată mai profund de cercetători.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×