Medic din Spania despre simptomele pe zile ale coronavirusului: ”Apar modificări la plămâni”

Alexa Serdan  
înStiri de ultima ora
16/03/2020, 07:31
Medic din Spania despre simptomele pe zile ale coronavirusului: ”Apar modificări la plămâni”
Yale Tung Chen, un medic din Spania infectat cu coronavirus, povestește cum te simți când ai boala. Sursa foto: Twitter.com

Un cadru medical de la un spital din Spania a început să se simtă rău la finalul programului de lucru, iar a doua zi a fost diagnosticat cu coronavirus. Doctorul în vârstă de 35 de ani a povestit detaliat, pe zile, dar sunt simptomele pe care le au pacienții atunci când contactează COVID-19.

Un doctor spaniol povestește cum te simți când ai coronavirus

Yale Tung Chen (35 de ani) este un medic care lucrează la Spitalul Universitar „La Paz” din Madrid, Spania. Bărbatul a povestit că a fost diagnosticat cu COVID-19 după o tură la locul de muncă, iar de atunci se află în carantină la domiciliu.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cadrul medical a ținut să le spună tuturor care sunt simptomele pe care le are, în fiecare zi, dar și care sunt modificările pe care virusul le face asupra plămânilor. Doctorul spaniol a publicat pe o rețea de socializare mai multe radiografii ale plămânilor săi care arată cum afectează noul coronavirus organismul uman.

Care sunt simptomele simțite de medicul spaniol, pe zile

Ziua 1 după ce am fost diagnosticat cu COVID-19. Durere în gât, durere de cap puternică, tuse seacă, dar fără dificultate respiratorie. Fără anormalități la plămâni, la ecografie”, a scris cadrul medical din Spania în primul mesaj despre simptomele COVID-19.

Ziua 2 după ce am fost diagnosticat cu COVID-19. Durere mai slabă în gât, tuse și durere de cap, fără dificultăți respiratorii sau durere în piept”. În această zi doctorul infectat cu coronavirus a observat că linia pleurală a plămânilor săi s-a îngroșat considerabil.

Ziua 3. A început diareea, tusea a început să mă lase. Aceleași modificări la plămâni”, a completat Yale Tung Chen despre simptomele pe care le are un pacient care a contactat virusul din China.

Ziua 4 după diagnosticul de coronavirus. Mai multă tuse și foarte multă oboseală. Fără dispnee sau durere în piept”, a precizat doctorul care a adăugat că alte mici modificări au avut loc la nivelul plămânilor săi.

Medicul spaniol izolat la domiciliu. Familia acestuia nu are coronavirus

Doctorul din Spania a mai ținut să adauge în jurnalul său online despre coronavirus că este singurul din familia sa care a fost diagnosticat pozitiv. Familia lui Yale Tung Chen a fost nevoită să părăsească casa după ce el s-a îmbolnăvit.

„I-am dat afară pe toți. Au plecat la rude. Acum am toată casa pentru mine – ceea ce este minunat, că am tot spațiul la dispoziție”, a spus glumind doctorul din Spania.

„Cea mai neliniștită parte în momentul de față este că nu pot fi cu familia mea, cu copiii mei”, a mai adăugat Chan care în clipa de față este urmărit în mediul online de foarte mulți oameni de pe întregul glob. Doctorul a declarat pentru CNN că nu se aștepta să găsească un sprijin atât de mare din partea oamenilor din întreaga lume.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×