Escrocii au inventat o nouă metodă de a păcăli populaţia în plină epidemie de coronavirus. Care sunt ţintele şarlatanilor

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 20:15
Escrocii au inventat o nouă metodă de a păcăli populaţia în plină epidemie de coronavirus. Care sunt ţintele şarlatanilor
Escrocii au inventat o nouă metodă de a păcăli populaţia în plină epidemie de coronavirus. Sursa foto: rtv.net

Autorităţile din România avertizează în această perioadă să fiţi atenţi cu cine comunicaţi la telefon. Sub nicio formă nu furnizaţi date personale despre dumneavoastră sau familia dumneavoastră şi nu deschideţi uşa la persoane necunoscute. În plină epidemie de coronavirus, escrocii au inventat noi metode de a păcăli populaţia.

Escrocii au inventat o nouă metodă de a păcăli populaţia, în plină epidemie de coronavirus

Escrocii profită de epidemia de coronavirus şi încearcă să îşi facă meseria, scrie stirileprotv.ro. Astfel, câţiva şarlatanii au pus la punct o nouă metodă prin care să păcălească oamenii, în special pe cei mai în vârstă.

Escrocii se dau drept persoane de bună încredere, angajaţi ai direcţiilor sociale şi apar la uşă spunând că au venit să ajute.

Ţinta escrocilor râmân tot persoanele în vârstă

Ei sunt acolo să fure, de fapt, pe cei care pretind că au venit să îi ajute. Profită de neatenţia proprietarilor şi le fură acestora banii sau alte obiecte de valoare care le pică în mînă. Un astfel de episod s-a petrecut în Braşov.

O persoană care se dădea angajat al primăriei a sunat la mai mulţi pensionari şi le-a spus că vrea să îi ajute cu medicamente şi mâncare, astfel solicitându-le adresele de domiciliu, precum şi numele celor care locuiesc în casă.

Astfel, escrocii afla imediat ce bătrân este vulnerabil. Direcţia de Asistentă Socială recomandă populaţiei să nu ofere numănui astfel de informaţii prin telefon.

Asistenţii sociali nu intervin decât la persoanele pe care le au deja în baza lor de date, precum şi dacă acestea solicita ajutor sau rudele lor apelează la autorităţi, în caz de nevoie.

De asemenea, persoanele vârstnice vulnerabile pot suna la numărul 0800 420 123 pentru a cere ajutorul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×