Un bebeluș a murit după ce părinții l-au operat acasă! Ce intervenție chirurgicală i-a adus sfârșitul

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
25/03/2019, 11:15
Un bebeluș a murit după ce părinții l-au operat acasă! Ce intervenție chirurgicală i-a adus sfârșitul GALERIE FOTO
Un bebeluș a murit după ce părinții l-au operat acasă!

Un bebeluș de cinci luni a murit după ce părinții i-au făcut o circumcizie acasă. Tragedia s-a întâmplat în Italia, iar micuțul a fost transportat de urgență la un spital din Bologna, vineri, după ce a suferit un atac de cord în urma căruia s-a stins din viață.

Un bebeluș a murit după ce părinții l-au operat acasă

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, părinții copilului de cinci luni fiind cercetați pentru omor. Pe roate este și efectuarea autopsiei pentru a determina cauza morții. De altfel, este pentru a doua oară, în trei luni, când un copil a decedat din cauza unei circumcizii făcute acasă, în Italia. Despre genul acesta de tragedii a vorbit și primarul orașului Scandiano, pentru telegraph.co.uk.

„Este un incident foarte serios și sper că cei responsabili vor plăti în fața legii pentru acest lucru. Toată comunitatea s-a reunit pentru acest copil care și-a pierdut viața. Toți ne-am rugat pentru sufletul lui”, a spus edilul. Mai mult, acesta a precizat și că este este îngrijorător faptul că există încă persoane care practică aceste ritualuri cu un caracter vechi, căci pun în pericol viața micuților lor.

Un bebeluș a murit după ce părinții l-au operat acasă! Ce intervenție chirurgicală i-a adus sfârșitul
Un bebeluș de cinci luni a murit după ce părinții i-au făcut o circumcizie acasă,

Între 4.000 și 5.000 de copii din Italia suferă această operație, iar până la o treime se desfășoară acasă

De asemenea, anul trecut, în luna decembrie, un copil de doi ani, de origine nigeriană, a murit, iar fratele lui geamăn a supraviețuit după ce părinții le-au făcut operația de circumcizie acasă. Totodată, un alt copil a murit, la Torino, în 2016, și, mai mult, tot în acel an au mai fost raportate victime în Treviso și Bari.

Un bebeluș a murit după ce părinții l-au operat acasă! Ce intervenție chirurgicală i-a adus sfârșitul
Între 4.000 și 5.000 de copii din Italia suferă această intervenți

Foad Aodi, președinte al asociației medicilor străini(AMSI), se luptă pentru o mai mare reglementare a circumciziei și cere ministerului Sănătății să ofere părinților acces la servicii medicale pentru acest gen de intervenție la prețuri accesibile, în încercarea de a preveni mai multe decese. Între 4.000 și 5.000 de copii din Italia suferă această intervenție, iar până la o treime din operații se desfășoară acasă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×