Tichete de 400 de lei pentru copii! Ce pot face părinții cu banii de la stat

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/03/2019, 13:33
Tichete de 400 de lei pentru copii! Ce pot face părinții cu banii de la stat GALERIE FOTO
Tichete de 400 de lei pentru copii!

Tichete de 400 de lei pentru copii este un proces inițiat de curând de deputatul PNL Raluca Turcan. Politicianul dorește să vină în sprijinul părinților și familiilor cu un ajutor pentru accesul micuților la programele after school. Despre proiect a vorbit mai multe chiar deputatul, la dezbaterea ”Asigurarea dreptului la educație pentru TOȚI copiii-un obiectiv de interes național”, luni, la Parlament.

Tichete de 400 de lei pentru copii

„Este o iniţiativă legislativă care se referă la un proiect de after school generalizat sub tutela statului, care să sprijine copiii să aibă acces la programe de after school organizate de diferite entităţi. (…) Proiectul constă în: se eliberează nişte tichete valorice cu o valoare de 400 de lei, care se acordă copilului la solicitarea părintelui prin şcoală cu scop educaţional.

Tichetul poate fi folosit de către părinţi sau familii, fie în spaţiul privat şi dacă, de exemplu, în anumite locuri after school-ul este mai scump completează şi reprezintă un ajutor ţintit pentru copil, fie în unele locuri unde valoarea de 400 de lei este mai pronunţată”, a spus Turcan.

Tichete de 400 de lei pentru copii! Ce pot face părinții cu banii de la stat
Politicianul dorește să vină în sprijinul părinților și familiilor

Tichetele vin în sprijinul părinților și familiilor pentru accesul elevilor la programele after school

Deputatul propune ca tichetele să fie eliberate și tipărite la nivel național și distribuite la cererea unităților școlare din consiliile de administrație. „Am încercat ca suma să fie într-un asemenea cuantum încât acolo unde este nevoie mai mare 400 de lei să fie un sprijin consistent ori unde copilul vine dintr-o familie cu potenţial mai mare să poată să completeze”, a explicat deputatul.

Din data de 19 februarie, Guvernul a adoptat ordonanță de urgență ce prevede creșterea alocațiilor de stat pentru copii, dar acest demers depinde de intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat. De altfel, propunerea nu a fost lipsită de scandal referitor la sursă de finanțare, așa că s-a decis creșterea deficitului de stat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×