Atenție, pensionari și elevi! Abonamentele STB gratuite trebuie validate de fiecare dată!

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/02/2019, 13:36
Atenție, pensionari și elevi! Abonamentele STB gratuite trebuie validate de fiecare dată! GALERIE FOTO
Pensionarii și elevii trebuie să-și valideze de fiecare dată abonamentele

Abonamentele STB trebuie validate la fiecare urcare, chiar și cele gratuite! Validarea cardului de călătorie este obligatorie, chiar și pentru cei care dețin abonamente, conform Societatea de Transport București. Această măsură îi vizează pe elevi și pe pensionari. În cazul pensionarilor, vârsta minimă pentru reducere pentru bărbați este de 63 de ani, iar pentru femei, de 65 de ani.

Încă din data de 6 februarie, STB a emis abonamentele gratuite pentru elevii care frecventează o unitate de învățământ din Capitală . De asemenea, anunțul specifică faptul că abonamentele cu reducere de 100% nu sunt valabile pentru liniile expres și pentru liniile speciale.  „Dacă se va pune problema gratuităţii totale a transportului public în comun, o măsură pe care am anunţat-o la începutului mandatului, răspunsul este da. De anul viitor voi veni cu acest proiect”, a anunțat Gabriela Firea despre abonamentele STB.

Abonamentele STB gratuite trebuie validate la fiecare urcare!

Societatea de Transport București a anunțat oficial că abonamentele gratuite trebuie să fie neapărat validate la fiecare urcare. Măsura este obligatorie și îi vizează pe elevi și pe pensionari, care au început să beneficieze de reducerea în cauză de pe data de 11 februarie 2019. Până de curând, validarea cardului de călătorie era facultativă. „Abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere şi încărcare carduri STB SA pe baza carnetului de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum şi cartea de identitate – în cazul elevilor cu vârsta de peste 14 ani – cu evidenţierea domiciliului stabil sau provizoriu.

Abonamentele STB trebuie validate
Abonamentele STB trebuie validate!

Pentru elevii claselor pregătitoare şi cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate /autorizate pentru anul în curs şi copie după certificatul de naştere”, a precizat STB, în cadrul unui comunicat transmis AGERPRES, despre gratuitatea abonamentelor pentru elevi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×