Un bărbat suspect de coronavirus, internat la Timişoara. El a îngrijit patru pacienţi infectaţi cu noul tip de virus

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
12/02/2020, 10:41
Un bărbat suspect de coronavirus, internat la Timişoara. El a îngrijit patru pacienţi infectaţi cu noul tip de virus
Bărbat din Timişoara, suspect de coronavirus sursa: hepta.ro

Un bărbat de 25 de ani, care lucrează ca asistent medical în Germania şi care a îngrijit pacienţi cu coronavirus, a ajuns la un spital din Timişoara cu febră şi tuse.

Bărbatul este internat într-un salon special amenajat

Tânărul a fost internat de urgenţă Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, unde a fost amenajat un salon dedicat pacienţilor internaţi cu suspiciuni de coronavirus.

”Este un pacient de 25 ani, asistent medical într-un spital de lîngă Munchen, Germania. În perioada 25 ianuarie – 5 februarie a îngrijit 4 pacienţi cu coronavirus confirmat. În data de 7 februarie a venit în ţară să îşi viziteze părinţii şi sora. Părinţii sunt din Reşiţa, sora şi cumnatul sunt din Gârâna. Ieri, prezentând febră şi ştiind că a luat contact cu pacienţi cu coronavirus, s-a prezentat la spital la Reşiţa, iar Reşiţa l-a trimis la noi. Acum este internat în salonul special amenajat pentru aceste cazuri. Un medic şi o asistentă dedicată, care poartă costume de protecţie, îl îngrijesc. S-au recoltat analize pentru coronavirus care au fost trimise la Bucuresti. Testele de gripă sunt negative, le-am făcut la noi. Starea sa este una bună, are uşoară tuse şi nu mai are febră. E posibil să fi fost doar o viroză. Rezultatul testului la alaniza de coronargevirus îl primim mâine sau poimâine”, a declarat medicul Virgil Muştă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, potrivit news.ro.

Peste 1.000 de persoane au murit în China din cauza coronavirusului

În China au murit 1.113 persoane din cauza infectării cu coronavirus. Acestora li se adaugă cele două decese înregistrate în afara ţării, în Hong Kong şi Filipine.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns 44.653  în China, în timp ce, în afara teritoriului chinez, s-au înregistrat 518 cazuri de îmbolnăvire, în 27 de ţări.

Autorităţile din provincia Hubei au dat o veste bună: se pare că există o diminuare a răspândirii virusului, deorece au fost înregistrate numai 1.638 de noi cazuri, un număr mai mic decât în zilele precedente. Cu toate acestea, nu este însă exclus ca unii pacienţi să nu se fi prezentat la spital pentru internare, întrucât spitalele din regiune sunt supraaglomerate.

Totodată, 4.740 pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi din spital.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×