Un cercetător din Hong Kong, epidemiolog, care a fost actor principal în combaterea SARS, în anul 2000, a averizat că 60% din populaţia globului ar putea fi afecatată de coronavirus. El a precizat că pentru a nu se ajunge aici toate ţările ar trebui să ia măsurile impuise China.
60% din populaţia globului ar putea fi afectată de coronavirus
Profesorul Gabriel Leung, şeful domeniului sănătății publice din Hong Kong, epidemiolog de meserie, a declarat că 60% din populaţia globului ar putea fi afectată de virusul mortal coronavirus, atâta vreme cât epidemia nu poate fi controlată.
Acesta a precizat că toate ţările lumii ar trebui să ia măsuri precum cele impuse de China. Gabriel Leung a făcut precizările în contextul în care şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a spus recent că numărul pacienţilor infectaţi şi care nu au fost niciodată în China are putea deveni vârful aisbergului.
O persoană infectată ar putea îmbolnăvi alte 2,5 persoane
Epidemiologul din Hong Kong este de părere că ar trebui stabilită dimensiunea şi forma aisbergului. Experţii sunt de părere că orice persoană infectată ar putea îmbolnăvi alte 2,5 persoane, fapt care ar duce la un procent de 60-80%.
“60% din populația totală a lumii este un procent teribil de mare”, a comentat Gabriel Leung. Profesorul din Hong Kong spune că chiar dacă rata mortalităţii este acum de 1% numărul morţilor ar putea creşte substanţial.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ponturi pariuri Poli Iași – FCSB (23.12.2024). Cine încheie 2024 bine?
Gabriel Leug intenţionează să transmită la reuniunea Organizației Mondială a Sănătății, care va avea loc la Geneva, că marea preocupare ar trebui să fie rata de răspândire a coronavirusului la nivel global, precum şi dacă măsurile luate de China sunt eficiente sau nu. În cazul în care se va dovedi că măsurile impuse de autorităţile chineze au efect, acestea ar fi bine să fie copiate şi de către alte ţări.
În China, autorităţile au dispus măsuri de carantină pentru oraşe cu milioane de locuitori din provincia Hubei, a prelungit vacanţa de Anul Nou, a redus programul de lucru al populaţiei şi a impus purtarea măştilor sanitare.
Gabriel Leung face parte dintre experţii recunoscuţi la nivel mondial din domeniul epidemiei coronavirus. În plus, omul de ştiinţă a jucat un rol important în combaterea virusului SARS în epidemia care a avut loc în anii 2002-2003. Gabriel Leug are strânse legături cu cercetători din Marea Britanie, de la Imperial College London, precum şi de la Oxford University.
Organizaţia Monidială a Sănătăţii consideră că epidemia de coronavirus din China ar putea fi „scânteia care va porni incendiul” în alte ţări. Până în prezent sunt confirmate 319 cazuri de oameni infectaţi cu coronavirus, în 24 de ţări.
În China, sunt confirmate 42.000 de cazuri de coronavirus. De asemenea, aici au fost întregistrate 1.011 decese. OMS a trimis în China o echipă de experţi pentru a investiga epidemia de coronavirus, motivele izbucnirii, precum şi măsuri de combatere.
Mai mulţi demnitari au fost demişi în China, pentru modul greşit în care au gestionat epidemia mortală. Partidul Comunist Chinez i-a demis pe şeful comisiei de sanătate din Hubei, precum şi pe secretarul acestei instituţii. Cele mai multe decese de la izbucnirea epidemiei de coronavirus au fost înregistrate în noaptea de luni spre marţi, când 103 oameni şi-au pierdut viaţa.