Coronavirusul a provocat moartea a peste 1000 de persoane. Încă 1300 de oameni sunt în stare critică

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 08:30
Coronavirusul a provocat moartea a peste 1000 de persoane. Încă 1300 de oameni sunt în stare critică
Coronavirusul a provocat moartea a peste 1000 de persoane. Sursa foto: hotnews.ro

Coronavirusul a provocat moartea a peste 1000 de persoane până în prezent. Potrivit anunţului făcut marţi de către autorităţile chineze din provincia Hubei, încă 103 oameni au decedat în ultimele 24 de ore. Bilanţul total al morţilor cauzate de coronavirus se ridică la 1.011 decese, în China.

Coronavirusul a provocat moartea a peste 1000 de persoane

Autorităţile chineze au anunţat ultimul bilanţ al numărului morţilor cauzate de coronavirus. Oficialii din provincia Hubei au anunţat, marţi, un număr de 1.011 morţi, doar în China.

La nivel global, numărul deceselor provocate de temutul virus se ridică la 1.013 victime. Coronavirusul a provocat moartea a 974 de persoane în centrul epidemiei, în provincia Hubei. Cei doi morţi de coronavirus înregistraţi în alte zone ale globului sunt din Hong Kong, o persoană decedată şi alta în Filipine.

2.000 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, vindecaţi şi externaţi

În plus, autorităţile chineze din provincia Hubei au anunţat încă 2.097 de noi infectări cu coronavirus. Astfel, în Hubei, numărul perosanelor infectate cu virusul mortal de ridică la 31.728 de persoane.

Mai bine de 25.000 de persoane au fost internate în spitale din Hubei. Dintre acestea, 1.298 de oameni se află în stare critică după ce au fost infectaţi cu coronavirus.

Pe de altă parte, autorităţile chineze din Hubei anunţă că peste 2.000 de pacienţi infectaţi cu coronavirus au fost vindecaţi, respectiv externaţi. La nivel global, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depăşit, în total, 42.500 de persoane infectate, marea majoritate fiind înregistrate în China continentală.

Epidemia de coronavirus a izbucnit în luna decembrie a anului trecut în provincia Hubei, oraşul Wuhan, China. În zonele afectate, dar şi în alte oraşe din China, străzile sunt pustii, iar economia ţării a fost grav afectată de coronavirus, bursa chineză înregistrând mari scăderi. De asemenea, multe ţări au oprit cursele aviatice către şi dinspre China.

“Oamenii par calmi, dar mai puţin entuziaşti şi foarte atenţi, vigilenţi. Toţi respectă regulile de prevenţie. Unii poartă şi mânuşi de protecţie. Cred că trebuie să fim vigilenţi, nu alarmaţi şi nu alarmişti pentru alţii”, a mai declarat  Arleen Ionescu, profesor universitar de literatură engleză şi teoria criticii la Universitatea Jiao Tong din Shanghai.

“Pe chinezi i-a prins acest virus în cea mai fericită perioadă, când în sfârşit după un an lung cu multă muncă, se duc la familiile lor pentru a sărbători Anul Nou. Toate ceremoniile de sărbătorire s-au anulat una după alta. Noi eram în vacanţă şi a trebuit să ne întoarcem acasă, pentru că aproape toate site-urile către care ne îndreptam, cu bilete de tren, avion, rezervări de hotel făcute cu mult timp înainte, s-au închis“, mai povestea Arleen Ionescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×