Coronavirus ar fi făcut deja cinci victime în Coreea de Nord, dar comuniștii lui Kim Jong-Un vor să ascundă acest lucru populației

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 20:24
Coronavirus ar fi făcut deja cinci victime în Coreea de Nord, dar comuniștii lui Kim Jong-Un vor să ascundă acest lucru populației
Coronavirus ar fi făcut deja cinci victime în Coreea de Nord *foto: hepta.ro

Potrivit informațiilor oficiale de la Phenian, epidemia de coronavirus, al cărei epicentru s-a produs în provincia Hubei din China, nu are repercursiuni deocamdată asupra statului nord-coreean. Cu toate acestea, presa din Coreea de Sud care monitorizează activitatea politică ce are loc în statul comunist este convinsă că cel mai izolat stat din lume are mari probleme din cauza virusului.

Ce impact a avut epidemia de coronavirus în Coreea de Nord

Spre deosebire de China, oficialii din Coreea de Nord neagă că ar avea parte de vreun caz de coronavirus în interiorul țării. Cu toate acestea, presa din străinăitate arată cum autoritățile de sănătate din țara comunistă au vorbit cetățenilor de la postul public de televiziune despre nevoia de a avea o responsabilitate civică în fața acestei boli, care nu a comis însă victime în așa-numita Republică Democrată Coreană.

Cu toate acestea, specialiștii din comunitatea internațională nu cred o iotă din spusele autorităților de la Phenian. Evans Revere, diplomat preocupat de problema nord-coreeană, a vorbit despre impactul coronavirus în statul comunist:

„În niciun caz nu putem spune că o țară cu un sistem public de sănătate atât de inadecvat și cu o populație subnutrită, care mai și depinde în proporție de 90% de China în ceea ce privește comerțul, nu a fost afectată de coronavirus”, a spus Revere, pentru The Daily Beast.

„Faptul că au închis frontiera cu China și celelalte măsuri luate de Phenian arată faptul că nord-coreenii sunt într-o stare de urgență în fața acestei epidemii. Nu pot decât să mă gândesc la faptul că numărul pacienților tot crește”, a spus diplomatul.

Câte cazuri de coronavirus ar fi fost identificate în Coreea de Nord

Potrivit site-ul sud-coreean Daily NK, cel puțin cinci persoane au murit în orașul Sinuiju, aflat imediat lângă Fluviul Yalu, care desparte Coreea de Nord de China. De asemenea, Sinujiu este orașul care face legătura cu Dandong, cel mai mare oraș chinezesc din apropiere și principalul punct de comerț cu Coreea de Nord.

De asemenea, presa sud-coreeană mai susține că o femeie a murit în capitala Phenian, motiv pentru care toate persoanele cu care aceasta a intrat în contact sunt ținuți în carantină. De altfel, toate drumurile de intrare în capitala nord-coreeană sunt interzise, întregul oraș fiind la rându-i în carantină.

Așadar, chiar dacă autoritățile din Coreea de Nord au băgat în carantină toat granița cu China, virusul ar fi fost deja adus de micii comercianți, de turiștii chinezi și de cei care lucrează în China și făceau zilnic naveta din China.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×