Numărul pasagerilor infectați cu coronavirus de pe Diamond Princess s-a dublat! Pe navă se află și 17 români

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 14:38
Numărul pasagerilor infectați cu coronavirus de pe Diamond Princess s-a dublat! Pe navă se află și 17 români
Numărul pasagerilor infectați cu coronavirus de pe Diamond Princess s-a dublat *foto: twitter

Coșmarul continuă pentru pasagerii navei de croazieră Diamond Princess, rămași în carantină în largul portului Yokohama. Peste 2.700 de călători se află blocați de o săptămână la câteva sute de metri de malul Japoniei, iar cele mai recente vești pentru ei sunt îngrijorătoare. Astfel, căpitanul navei, Stefano Ravera, a anunțat că au mai fost depistate la bordul navei alte 65 de cazuri, arată CNN.

Noi infecții cu coronavirus la bordul navei Diamond Princess pe care se află și mai mulți români

Cu cele 65 de cazuri noi de coronavirus, numărul de cazuri depistate la bordul Diamond Princess a ajuns la 135. Numărul de noi cazuri confirmate la începutul acestei săptămâni aproape că au dublat numărul total al pasagerilor afectați de această epidemie, de la 70 de cazuri, câte erau confirmate la sfârșitul săptămânii trecute.

Noii pasageri depistați cu coronavirus sunt pe punctul de a fi debarcați și duși la un spital din Japonia, a mai spus căpitanul navei. Pasagerii au fost puși sub o carantină strictă de mai bine de o săptămână și au fost ținuți în cabinele lor în timp ce personalul medical va face teste pe toți cei 3.700 de pasageri aflați la bord.

Șeful cabinetului de securitate al Japoniei, Yoshihide Suga, a spus luni că este foarte dificil ca toată lumea de pe nava de croazieră să fie testată de coronavirus.

Suga a mai spus că statul japonez are o capacitate limitată în ceea ce privește testele privind coronavirus, întrucât mostrele au fost recoltate de la persoane care au febră, care au fost în contact cu persoanele infectate sau care au peste 80 de ani și se simt bolnave.

Români aflați la bordul navei Diamond Princess din largul portului Yokohama

Știrea privind nava de croazieră Diamond Princess este de importanță și pentru România, întrucât la bordul vaporului sunt și 17 cetățeni români. Doi dintre aceștia sunt turiști, în timp ce 15 sunt oameni din staff-ul navei.

Știri despre vaporul aflat în carantină în apele nipone pot fi aflate chiar în timp real de la pasagerii navei. Astfel, David Abel, un britanic aflat la bordul Diamond Princess, transmite aproape zilnic actualizări pe facebook de pe vaporul de lux.

Cei 135 de pasageri infectați cu coronavirus se adaugă unui număr de peste 40.000 de cazuri de oameni care au fost infectați, în timp ce numărul deceselor a depășit 900.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×