Un bărbat din Iași a jucat la păcănele fondurile europene! Ce se întâmplă cu el acum

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 13:43
Un bărbat din Iași a jucat la păcănele fondurile europene! Ce se întâmplă cu el acum GALERIE FOTO

Un bărbat din Iași a fost condamnat, după ce a deturnat fonduri europene și a jucat banii la „păcănele”. Bărbatul a luat banii cu care ar fi trebuit să cumpere patru hectare de teren și i-a pierdut pe toți la jocurile de noroc. El a fost judecat și condamnat pentru deturnare de fonduri și a primit 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Bărbatul din Iași a fost împuternicit printr-o procură să se ocupe de întreprinderea unei femei. Aceasta a fost obligată să plece din țară și a lăsat afacerea, una cu fonduri europene, pe mâna unui om de încredere. Andrei Anti a scos însă banii primiți de la UE pentru afacere și i-a folosit la jocurile de noroc. Procurii au stabilit că bărbattul a retras banii de la bancomate din judeţele Iaşi şi Neamţ, dar cu ei nu a respectat proiectul depus pentru fondurile UE.

Un bărbat din Iași a jucat la păcănele fondurile europene! A fost condamanat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare

Bărbatul din Iași a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru deturnare de fonduri. Acesta a jucat banii la „păcănele”, conform procurorilor DNA. El a fost condamanat de judecători și la plata a peste 100.000 de lei pe care i-a cheltuit în interes propriu. Ieșeanul accesase fonduri europene pentru a dezvolta o afacere, dar când a primit banii s-a dus cu ei la „păcănele” și i-a pierdut.

A luat fondurile europene și le-a jucat la păcănele

„În cursul anului 2015, după ce l-a împuternicit pentru a doua oară pe numitul Anti Andrei să administreze în continuare I.I. , persoana vătămată a precizat că s-a întors în România cu intenţia de a se ocupa personal de afacerea demarată şi de implementarea proiectului, iar în acest context s-a întâlnit cu Anti Andrei, care a refuzat să-i restituie documentele societăţii pe care i le-a remis cu ocazia împuternicirii”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Un bărbat din Iași a jucat la păcănele fondurile europene! I-a dat fratelui 8.000 de euro, iar restul sumei a pierdut-o la „aparate”

Când s-a văzut cu banii de la UE, bărbatul și-a plătit o datorie de 8.000 de euro către fratele său, iar cu restul de banii a mers la „păcănele”.„Inculpatul a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 euro fratelui său, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice şi a efectuat lucrări de construire la o anexă a fermei (grajd), lucrări neprevăzute în planul de afaceri”, au constatat procurii DNA. Decizia Curții de Apel Iaşi este definitivă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×