Un avion s-a prăbușit în Carolina de sud. Ce a făcut pilotul înainte de impact

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/09/2018, 09:32
Un avion s-a prăbușit în Carolina de sud. Ce a făcut pilotul înainte de impact GALERIE FOTO
Aeronavă prăbușită pe un lac din zona unei baze militare din Carolina de sud

Un avion de tipul F-35 a căzut din aer în dreptul zonei unei baze aeriene din Carolina de sud. Potrivit postului CBC News, nu au existat victime în urma accidentului. Avionul a atenrizat forțat la baza Beaufort, de unde s-au anunțat autoritățile de incident.

La ora 18:45, pe data de 28 septembrie, s-a constatat impactul. Avionul era din dotarea forțelor SUA, și a fost folosit pentru prima dată în ziua de joi în cadrul unei misiuni de luptă. Autoritățile militare americane au anunțat că SUA are în componență și avioane F-35, care sunt întrebuițate pentru diferite pericole exterioare.

Avion prăbușit în Carolina de sud

Avion F-35, din baza militara a armatei Statelor Unite ale Americii
Avion F-35, din baza militara a armatei Statelor Unite ale Americii

O aeronavă din cadrul armatei americane s-a folosit joi dimineața pentru a bombarda un obiectiv al insurgenților talibani în Afganistan. O alta, fără misiune de lupă, s-a prăbușit violent aproape de baza aeriană Beaufort, din statul american Carolina de sud.

Avionul armatei militare din Statele Unite s-a prăbușit în zona bazei aeriene Beaufort, din zona Carolinei de sud.  Pilonul s-a catapultat, dar încă nu se știe starea acestuia
Avionul armatei militare din Statele Unite s-a prăbușit în zona bazei aeriene Beaufort, din zona Carolinei de sud. Pilonul s-a catapultat, dar încă nu se știe starea acestuia

Autoritățile au fost chemate la locul invcidentului la ora locală 11:45( ora României 18:45). Se pare că acest avion F-35 a fost printre primele introduse în serviciu. Din dotarea armatei militare din Statele Unite fac parte cele mai noi avioane pentru luptă.

Din fericire, niciun civil nu a fost rănit în urma impactului aterizării forțate din Carolina de sud. însă nu este clar încă dacă pilotul a fost rănit. Biroul șerifului din comitatul zonei în care s-a prăbușit aeronava susține că acesta a ales să se catapulteze pentru a-și salva viața.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×