Un avion cu 100 de oameni la bord s-a prăbușit în Kazahstan. Cel puțin 15 morți VIDEO / UPDATE

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
27/12/2019, 10:31
Un avion cu 100 de oameni la bord s-a prăbușit în Kazahstan. Cel puțin 15 morți VIDEO / UPDATE
14 persoane au murit și 22 au fost rănite grav în urma prăbușirii unui avion în Kazahstan. Sursa foto: myrepublica.nagariknetwork.com

Un avion cu 100 de pasageri la bord s-a prăbușit la scurt timp de la decolare și a lovit o clădire din apropierea aeroportului. În urma impactului 14 persoane au murit, iar 22 sunt internate în stare gravă la spitalul lui Kazahstan.

UPDATE, ora 11.25: Bilanțul morților a ajuns la 15, dar este de așteptat ca numărul să crească, mai ales că 60 de persoane sunt într-o stare gravă.


14 persoane au murit în urma prăbușirii unui avion în Kazahstan

O nouă tragedie aviatică s-a produs în Asia Centrală. Mai exact, o aeronavă care transporta 100 de pasageri s-a prăbușit după ce a decolat de pe Aeroportul Internațional Almaty din Kazahstan. Din păcate 14 persoane au murit, iar alte 22 se află în stare gravă, la spital.

Potrivit Comitetului aviației civile din Kazahstan avionul de pasageri a lovit un zid de beton, iar apoi a intrat într-o clădire cu două etaje din satul Almerek . „A pierdut din altitudine în timpul decolării și a lovit un zid de beton”, au declarat autoritățile printr-un comunicat de presă.

Care este cauza prăbușirii aeronavei din Kazahstan

Avionul de linie Fokker 100 a fost produs de o companie care a dat faliment în anul 1996. Avionul se îndrepta spre capitala, Nur-Sultan, iar potrivit primelor informații cauza prăbușirii ar fi condițiile meteo nefavorabile. În momentul decolării avionului pe aeroport era o ceață densă.

Autoritățile nu au oferit informații în legătură cu cauza prăbușirii avionului urmând a fi analizate cutiile negre ale avionului.

Prima măsură pe care au luat-o reprezentanții aeroportului din Kazahstan a fost suspendarea tuturor curselor realizate cu acest tip de avion. Măsura a fost impusă până la finalizarea anchetei care este în desfășurare.

Fotografiile care au apărut pe Twitter și în mass-media arată aeronava ruptă în două chiar în molozul lăsat de casa dărâmată în momentul impactului.

Mărturiile șocante ale supraviețuitorilor cursei din Kazahstan

Una dintre supraviețuitoarele cursei de linie a mărturisit că a auzit „un sunet îngrozitor” chiar înainte ca avionul să piardă ușor din altitudine.

„Avionul zbura cu o înclinare. Totul a fost ca într-un film: țipând, strigând, oamenii plângând”, a spus supraviețuitoarea pentru site-ul de știri Tengrinews, scrie theguardian.ro.

„La un moment dat am început să cădem, nu pe verticală, ci într-un unghi. Părea că controlul asupra avionului a fost pierdut”, a spus un alt supraviețuitor al cursei de linie.



	                        
                        
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×