Avion prăbușit în Congo. 17 persoane erau la bordul aeronavei

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/11/2019, 13:06
Avion prăbușit în Congo. 17 persoane erau la bordul aeronavei
Un avion în care se aflau 17 persoane s-a prăbușit în Congo. Sursa foto: Mediafax.ro

Un avion la bordul căruia se aflau 17 pasageri s-a prăbușit la scurt timp de la decolare. Tragedia s-a petrecut în orașul Goma din estul Republicii Democrate Congo, în cursul zilei de duminică, 24 noiembrie.

Accident aviatic în Congo. 17 persoane se aflau în avion

O aeronavă operată de compania Busy Bee s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport din orașul Goma din estul Republicii Democrate Congo. În avion se aflau 17 pasageri, dar la ora actuală nu se cunoaște numărul exact al victimelor, a anunţat guvernatorul provinciei Nord-Kivu prin intermediul unui comunicat. Incidentul a avut loc duminică, 24 noiembrie, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Reprezentanții companiei nu au putut fi contactați pentru a-și exprima punctul de vedere legat de această tragedie. Accidentele aviatice sunt tot mai frecvente în Congo din cauza standardelor de siguranță foarte permisive. Nicio companie aviatică din această țară nu are voie să efectueze zboruri în spațiul aerian al Uniunii Europene.

Luna trecută au murit 8 oameni într-un accident aviatic

Mai multe imagini cu dezastrul, dar și video au fost postate pe rețelele de socializare de mai mulți internauți.

În urmă cu doar o lună un alt accident aerian s-a produs în Congo după ce un avion s-a prăbușit la doar o oră de la decolare. La bordul aeronavei se aflau 8 persoane are din nefericire, au murit. Avionul decolase de pe același aeroport. Cele 8 persoane care și-au pierdut viața sunt membri ai staff-ului preşedintelui din Republica Democrată Congo Felix Tshisekedi.

Aeronava se îndrepta spre capitala Kinshasa şi a dispărut de pe radar la o oră de la decolare. Echipele de salvare nu au găsit niciun supraviețuitor, ci doar cadavre carbonizate. Cauza accidentului aviatic nu este clară. Mai mulți oameni se tem că prăbușirea avionului a fost o tentativă de lovitură de stat eșuată, dar scenariul nu a fost confirmat.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×