Un autocar cu copii a luat foc, în Moldova. 37 de minori și 3 adulți au scăpat nevătămați. VIDEO

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 10:07
Un autocar cu copii a luat foc, în Moldova. 37 de minori și 3 adulți au scăpat nevătămați. VIDEO
Un autocar cu 37 de copii la bord a luat foc din mers, în Moldova. Sursa foto. deschide.md

Un autocar cu copii a luat foc din mers pe traseul Chișinău – Ohei, în Republica Moldova. La bordul autocarului se aflau 37 de copii și 3 adulți care au reușit să se autoevacueze și au scăpat teferi și nevătămați.

Un autocar cu 37 de copii a luat foc, în mers, în Republica Moldova

37 de copii și 3 adulți au trecut prin clipe de coșmar după ce autocarul în care se aflau a luat foc. Incidentul s-a petrecut în cursul zile de marți, 21 ianuarie, pe traseul Chișinău – Ohei, în Republica Moldova. Autocarul a luat foc în jurul orei 15:00 în timp ce se îndrepta spre Orhei.

Martorii spun că autocarul a luat foc din mers. Cele 40 de persoane care se aflau la bord au reușit să iasă în momentul izbucnirii incendiului. Nici persoană nu a fost rănită și nu a fost nevoie de intervenția medicilor.

Autocarul cu copii plecase din localitatea Hâncești

Șoferul autocarului, un bărbat în vârstă de 54 de ani, a fost cel care a observat că din spatele vehiculului vine fum. Bărbatul a oprit imediat pe acostament, în apropiere de satul Gornoe din raionul Orhei. Autocarul cu copii venea din orașul Hâncești.

„Totul a avut loc pe traseul Chișinău – Orhei, în apropiere de satul Gornoe. La volanul autocarului se afla un bărbat de 54 de ani, care a observat la un moment dat fum în spatele autocarului și a stopat pe acostament”, a declarat pentru presa locală ofițerul de presă al IP Orhei, Irina Burdujan.

Autocarul a fost cuprins de flăcări și a ars în totalitate. Oamenii legii care s-au deplasat la fața locului au deschis o anchetă și urmează să stabilească care este cauza izbucniri incendiului.

Vehiculul în flăcări, stins de pompieri după 40 de minute

La fața locului au ajuns de urgență două autospeciale de pompieri care au stins autocarul în flăcări după aproximativ 40 de minute. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a declarat că fumul a început să iasă chiar în timpul mersului de la motorul vehiculului.

Din nefericire, incidentul nu este singular pentru că de-a lungul timpului au mai existat autocare care au luat foc în timpul deplasării. Un incident similar s-a produs în timpul verii pe teritoriul Bulgariei. Autocarul la bordul căruia se aflau tot copii plecase din Republica Moldova și se îndrepta spre Varna.

Nici la momentul respectiv nu s-a cunoscut cauza exactă a izbucnirii incendiului. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incendiului de la bordul autocarului.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×