Un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer la intrarea într-o academie militară din Kabul! Cel puțin cinci persoane au fost ucise în urma atentatului sinucigaș

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 15:50
Un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer la intrarea într-o academie militară din Kabul! Cel puțin cinci persoane au fost ucise în urma atentatului sinucigaș
Atentat kamikaze la Kabul. Sunt cel puțin șase morți și 12 răniți. Sursa foto: pinterest.com

Cel puțin cinci persoane au fost ucise în urma unui atentat sinucigaș produs marți la Kabul, informează surse guvernamentale citate de AFP. Concret, un bărbat s-a aruncat în aer chiar la intrarea într-o academie militară situată în vestul capitalei Afganistanului.

Atentat kamikaze la Kabul. Autoritățile au anunțat bilanțul victimelor

Pentru moment, nu este, însă, cunoscut numărul exact al victimelor acestui atac sângeros. În timp ce ministrul afgan al Apărării a anunțat cinci morți, printre care un civil și patru membri ai forțelor de securitate și alți șase răniți, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a prezentat un bilanț mult mai grav. Potrivit acestuia, vorbim despre cel puțin 12 persoane care s-au ales cu răni grave în urma nefericitului incident.

În ceea ce privește autorii atentatului, trebuie spus că identitatea acestora rămâne învăluită în mister, întrucât niciuna dintre grupările teroriste care au comis astfel de atrocități în trecut nu a dorit să îl revendice. Atacul sinucigaș vine după mai bine de două luni de calm relativ în capitala afgană.

Președintele afgan cataloghează atentatul drept „o crimă împotriva umanității”

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Ashraf Ghani, președintele Afganistanului, a condamnat ferm acest atentat kamikaze, precizând că statul său a fost victima unei „crime împotriva umanității”. Totodată, șeful statului, cunoscut ca un aprig militant pentru pace, a solicitat autorilor să pună capăt războiului.

Marea naţiune afgană cere o încetare imediată a violenţelor, oprirea războiului, un armistiţiu global, o pace demnă şi durabilă”, a scris acesta pe contul său de Twitter.

Atacul sinucigaş intervine într-o perioadă în care autoritățile talibane poartă negocieri cu Statele Unite în vederea retragerii  trupelor americane din Afganistan.

Deși părea iminentă, semnarea unui acord între cele două tabere a fost anulată pe ultima sută de metri, ca urmare a deciziei liderului de la Casa Albă, Donald Trump.

Ultimul atentat de mare anvergură la Kabul a avut loc în noiembrie, când 12 persoane au fost ucise după ce o camionetă înțesată cu explozibili a sărit, pur și simplu, în aer.

De la 1 iulie la 30 septembrie, ONU a înregistrat 1.174 de civili afgani ucişi şi alţi 3.139 răniţi. La sfârşitul lui decembrie, ONU estima că Războiul din Afganistan s-a soldat cu peste 100.000 de victime civile, ucise sau rănite, în decurs de doar 10 ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×