Atac sângeros în Burkina Faso. 36 de civili au fost măcelăriți de teroriști

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 08:28
Atac sângeros în Burkina Faso. 36 de civili au fost măcelăriți de teroriști
Atac sângeros în Burkina Faso soldat cu 36 de morți. Sursa foto: newsmaker.ro

Atac sângeros în Burkina Faso, unde un număr de 36 de civili au fost ucişi şi trei răniţi luni într-un atac asupra unor sate din provincia Sanmatenga, în nordul țării, a anunţat marţi guvernul, relatează AFP preluat de Agerpres.

Atac sângeros în Burkina Faso soldat cu 36 de morți

„Guvernul din Burkina a aflat cu consternare şi indignare că 36 de cetăţeni au murit în provincia Sanmatenga în urma unui atac terorist”, a declarat ministrul Comunicării, Remis Fulgance Dandjinou.

”Luni 20 ianuarie 2020, un grup terorist armat a intrat în piaţa Nagraogo, a ucis 32 dintre concetăţenii noştri, a ars piaţa şi a ucis alţi patru în satul Alamou. În acest atac au fost rănite de asemenea trei persoane’‘, se precizează într-un comunicat.

De Crăciun, jihadiștii au atacat o unitate militară

Guvernul a lansat un apel pentru o ”colaborare sinceră cu Forţele de Apărare şi Securitate şi la consolidarea solidarităţii între cetăţeni”, se arată în comunicat.

Ultimul atac sângeros al jihadiștilor avusese loc chiar de Crăciun, pe 25 decembrie 2019, când o unitate militară a fost atacată. În urma atacului terorist, un număr de 35 de civili au fost uciși, majoritatea femei, iar 87 de teroriști, dar și forțe de ordine au căzut și ei sub ploia de gloanțe.

Atacul a durat două ore, iar într-un final armata a reușit să-i alunge pe jihadiști, care au fugit și au lăsat în urmă multe arme și chiar motociclete folosite la atac.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×