Un nou atentat în Germania: Un mort şi 12 răniţi după ce un migrant sirian-kamikaze s-a detonat lîngă Nurnberg

Mirela Apostol   
în Hotnews
25/07/2016, 08:00
Un nou atentat în Germania: Un mort şi 12 răniţi după ce un migrant sirian-kamikaze s-a detonat lîngă Nurnberg

O explozie produsă duminică noapte într-un restaurant din oraşul Ansbach în sudul Germaniei, în apropiere de Nürnberg, a ucis o persoană şi a rănit alte câteva, a anunţat ziarul Nürnberger Nachrichten, adăugând că nu se cunoaşte cauza, informează Reuters şi Xinhua.

UPDATE ORA 6.30: Autorităţile germane au calificat luni dimineaţă drept „atentat” explozia survenită duminică seara în centrul oraşului Ansbach, din sudul ţării, fără a exclude o motivaţie islamistă, relatează AFP.

„Din nefericire, acesta este un nou atentat”, a declarat ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Hermann, în timp ce autorul atacului cu bombă, un sirian solicitant de azil în vârstă de 27 de ani, a murit în explozia dispozitivului său, care rănise 12 persoane, dintre care trei se află în stare gravă.

Citat de DPA, ministrul a indicat la faţa locului că autorităţile voiau să verifice dacă este un atentat islamist. „Nu se poate exclude că acesta să fie cazul”, a spus el.

Faptul că a vrut să atenteze la viaţa altcuiva pledează în favoarea acestei ipoteze, a adăugat el. Directorul adjunct al poliţiei din Ansbach, Roman Feringer, s-a referit la „indicii” potrivit cărora fragmente de metal au fost adăugate la explozibil. Este neclar dacă atentatorul a avut vreo legătură cu grupuri teroriste islamice.

Autorul atentatului, a cărui cerere de azil fusese respinsă în urmă cu un an, intenţiona să „împiedice” organizarea unui festival de muzică pop la care participau peste 2.000 de persoane în oraş, potrivit lui Hermann.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×