Un aliment este complet interzis de Revelion. Nici nu trebuie să-l ai pe masă!

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
29/12/2018, 17:29
Un aliment este complet interzis de Revelion. Nici nu trebuie să-l ai pe masă! GALERIE FOTO
Care este alimentul ce este complet interzis de Revelion.

Mai sunt doar câteva zile până când vom intra în noul an iar toate gospodinele au intrat din nou în febra pregătirilor pentru masa de Revelion. Se ştie deja că sunt o mulţime de superstiţii care se respectă cu sfinţenie în noaptea dintre ani iar una dintre acestea ţine de un anumit tip de carne.

Un aliment este complet interzis de Revelion

În noaptea de Revelion, cea mai mare superstiţie este aceea de a nu se mânca pui pentru că se spune că aceasta alungă norocul.

Explicaţia populară este că această pasare este una care scurmă şi la fel va fi şi norocul împrăştiat. În schimb, se recomandă ca pe masa de revelion să fie carne de porc sau de curcan, dar niciodată de pui.

Inclusiv Biblia interzice consumul de carne de pui, acolo unde scrie aşa: “Din păsări să nu mancati şi să vă îngreţoşaţi de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul şi şoimul cu soiurile lor;

toată cioara şi soiurile ei; struţul, cucuveaua, rândunica şi uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebăda, pelicanul şi cocorul; cocostârcul, pupăza şi liliacul”.

De ce se mănâncă peşte la masa de Revelion

Există, însă, mult mai multe superstiţii în ceea ce priveşte masa de Revelion.

Se spune că este foarte bine să se bea şampanie la miezul nopţii pentru a avea belşug în următorul an. Se spune că poate fi şi vin spumant însă cheia stă în faptul că paharul trebuie băut până la fund iar toate dorinţele din 2019 vor ajunge să se îndeplinească.

Se mănâncă peşte iar explicaţia pentru această superstiţie spune că vei înora prin toate necazurile care se vor ivi la fel cum înoată peştele prin apă. Se mai mănâncă şi carne de gâscă sau struguri.

Se spune că aceste fructe trebuie consumate bob cu bob iar atunci când ai ajuns la bobul cu numărul 12 este bine să îţi pui o dorinţă. Pentru că strugurii şi stafidele simbolizează abundenţa finaciară nu este bine ca acestea să vă lipsească din casă.

Se mai spune şi că verdeţurile, carnea de porc, leguminoasele şi prăjiturelele sunt aducătoare de noroc, de aceea nu ar trebui să facă rabat de la masa de Revelion atunci când o pregătim.

Nu trebuie uitat, deci, că cea mai mare superstiţie în ceea ce priveşte lucrurile care sunt interzise în noaptea de Revelion este consumul de carne de pui, iar acesta nici nu trebuie să ne stea pe masă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×