Plângere penală pe numele Patriarhului României, care este acuzat de xenofobie și incitare la violență!

Claudiu Ilie  
înStiri de ultima ora
16/09/2018, 13:03
Plângere penală pe numele Patriarhului României, care este acuzat de xenofobie și incitare la violență!
O plangere penala a fost depusa pe numele Patriarhului Romaniei, acuzat de xenofobie

O asociație a depus o plângere penală pe numele Patriarhului României, pe care îl acuză de xenofobie, rasism și incitare la violență, prin intermediul unor texte biblice! Mai mult, Preafericitul Daniel ar promova niște ”sfinți criminali”, precum Sfântul Ilie, care ar fi ucis prin înjunghiere nu mai puțin de 450 de oameni!

Autorul plângerii este Vasilică Militaru, reprezentantul Asociaţiei Neamul Românesc, care a declarat pentru Mediafax că nu îşi doreşte altceva decât să fie aplicată legea: ”Nu este vorba despre nemulţumirea mea, este vorba despre aplicarea legii în România. Atât timp cât legea a stabilit în mod clar şi explicit interzicerea şi condamnarea promovării în public a ideilor rasiste şi xenofobe, precum şi violenţa pe motive etnice şi rasiale sau religioase, descoperim texte biblice care conţin asemenea idei în care se prezintă explicit crime săvârşite de către sfinţi, proroci, respectiv Moise şi Ilie. (…) Aceştia sunt proslăviţi în mod special de Biserica Ortodoxă Română prin rugăciuni speciale şi sărbătorirea lor.

Citește și Patriarhul Daniel a sfințit clopotele de jumătate de milion de euro ale Catedralei Neamului, pe care apare propriul său chip

Citește și 7 greșeli capitale în educația copiilor noștri! Ce spune preotul Vasile Ioana!

Plângerea penală a fost făcută pe numele Patriarhului Daniel, care ”promovează sfinți criminali”

În fapt, susnumiţii (n.r. – Patriarhul Daniel, membrii Sfântului Sinod BOR) au promovat şi promovează public texte care incită la ură religioasă, au propagat verbal şi în scris idei şi concepţii rasiste şi xenofobe precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unei rase şi inferioritatea altora, incitarea la xenofobie”, se arată în plângerea penală depusă pe numele Preafericitului Daniel la Parchet.

Militaru nu vrea să fie interzise textele Bibliei, însă spune că ar trebui să existe o atenţionare înaintea lor, care să prevină cititorul că ”acolo se poate întâlni cu un Dumnezeu care comandă crime şi un executant ca Moise, care ucide copii”.  Autorul este nemulţumit şi de faptul că Patriarhul Daniel îi promovează şi elogiază pe nişte ”sfinţi criminali”, inclusiv pe Sfântul Ilie, ”un criminal care a omorât prin înjunghiere 450 de oameni”.

Biserica Ortodoxă Română a avut un răspuns prompt, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Vasile Bănescu, care cataloghează plângerea drept o ”aberaţie”. ”Acest domn care nu este nici teolog autentic şi nici preot, este un inginer care se recomandă că a studiat teologia, se ceartă cu Sfânta Scriptură, se ceartă cu Biblia şi cu cărţile din Vechiul Testament, cu profeţii biblici, pe care îi acuză la incitare la violenţă. (..) Îl acuză pe Patriarhul Daniel şi pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române că fac trimitere, din când în când, ca orice teolog creştin, la cărţile din Vechiul Testament şi la exemplele din Biblie, pe care le consideră nepotrivite şi pline de mesaje violente.

Manualele de religie, pline de mesaje violente

Acesta spune că inclusiv în manualele de religie s-ar fi strecurat uneori asemenea texte. Dumnealui are o problemă de înţelegere a realităţii şi nu poate discuta despre Sfânta Scriptură care este cartea fundamentală atât pentru catolicism, cât şi pentru tot creştinismul universal. Eu nu iau în serios o asemenea plângere şi nici un judecător evident nu va da curs unei plângeri care îi priveşte pe profeţii Vechiului Testament”, a declarat Bănescu pentru sursa citată.

Nu este prima dată când Asociaţia Neamul Românesc pune la zid Biserica Ortodoxă Română. În 2015, asociaţia a comparat BOR cu Inchiziţia, după ce Biserica a excomunicat câţiva credincioşi din Focşani, care au luat partea unui preot caterisit.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×