Un agent al Gărzii Civile din Spania a murit la doar 37 de ani de coronavirus. Nu avea nicio altă afecțiune

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 18:40
Un agent al Gărzii Civile din Spania a murit la doar 37 de ani de coronavirus. Nu avea nicio altă afecțiune
Pedro, un agent al Gărzii Civile din Spania, a fost răpus de coronavirus la doar 37 de ani, deși nu avea nicio altă afecțiune. Sursa foto: Facebook

Spania se numără printre statele europene puternic afectate de noul coronavirus, autoritățile anunțând recent că numărul deceselor a ajuns la 500, în timp ce bilanțul persoanelor infectate a depășit pragul de 11.100, iar situația tinde să se înrăutățească pe zi ce trece. Printre cei care s-au stins din viață se numără și un bărbat de doar 37 de ani, iar cazul său este cu atât mai bizar, cu cât nu prezenta nicio altă afecțiune.

Agent al Gărzii Civile din Spania, ucis de coronavirus la doar 37 de ani

Bărbatul, agent al Gărzii Civile din Spania, a murit miercuri, într-un spital din orașul Alcorcon, situat în Comunitatea Madrid, unde se afla internat de câteva zile. Potrivit presei iberice, care citează surse medicale, până să contacteze agentul patogen denumit științific COVID-19, pacientul și-a desfășurat activitatea normal, mai ales că nu există date care să ateste că ar fi avut alte probleme de sănătate.

Starea i s-a înrăutățit, însă, brusc, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul, în ciuda eforturilor disperate de a-i salva viața. Bărbatul a lăsat în urmă o soție sfâșiată de durere și o fetiță de doar cinci anișori, care va trebui acum să crească fără tată.

Afectați la rândul lor de această veste tragică, prietenii și colegii săi din cadrul Asociației Unificate a Gărzilor Civile (AUGC) au transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. „Cu profundă tristețe și durere în suflet vă anunțăm că bunul nostru camarad, Pedro Alameda, ne-a părăsit astăzi.

Drum lin spre stele, dragă Pedro și condoleanțe familiei, greu încercate în aceste momente” , se arată în textul publicat pe pagina de Facebook a insituției, iar reacțiile din partea celor care l-au iubit și apreciat nu au încetat să apară.

Spania este în stare de alertă încă de sâmbătă. Cetățenii străini nu mai pot intra în țară

Având în vedere că bilanțul victimelor noului coronavirus a atins cote dramatice, autoritățile s-au văzut nevoite să recurgă la o serie de măsuri drastice, în speranța că astfel vor putea stopa răspândirea agentului patogen.

Prin urmare, încă de sâmbătă a fost declarată stare de urgență, ceea ce înseamnă că toate frontierele sunt închise pentru cetățenii străini.

Au acces doar  persoanele cu rezidenţă în Spania, personalul diplomatic acreditat şi persoanele care fac dovada unei „cauze de forţă majoră”.

Totodată, ministrul de Interne Fernando Grande – Marlaska a precizat că se ia în calcul închiderea tuturor barurilor, restaurantelor și școlilor, precum și interzicerea activităților ce implică un număr mare de participanți.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×