Cazuri noi de coronavirus, în Spania. Alte 18 persoane s-au îmbolnăvit

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
28/02/2020, 16:44
Cazuri noi de coronavirus, în Spania. Alte 18 persoane s-au îmbolnăvit
Alte 18 persoane din Spania au fost infectate cu coronavirus. Sursa foto: Hepta.ro

Coordonatorul pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii de la Madrid, Fernando Simon, a anunțat că numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus care a izbucnit în decembrie 2019 în China a crescut și a ajuns în momentul de față de 32.

Alte 18 persoane din Spania au fost infectate cu coronavirus

Epidemia de coronavirus continuă să se extindă în Europa, iar numărul persoanelor bolnave de COVID-19 să crească într-un număr alarmant. Fernando Simion, cel care coordonează situațiile de urgență din domeniul sănătății spaniole a transmis că alte 18 persoane au fost diagnosticare cu noul tip de coronavirus.

În total, la ora actuală în Spania sunt infectate 32 de persoane cu virusul periculos care continuă să facă victime. Dintre aceștia 29 au ajuns să ia noul tip de coronavirus după ce au călătorit în străinătate în zone în care existau focare. Despre ceilalți nu se știe exact cum au contactat virusul pentru că nu au părăsit teritoriul spaniol.

De asemenea, Simon a mai anunţat că 130 dintre persoanele aflate în interiorul hotelului Costa Adeje Palace din Tenerife vor putea să părăsească clădirea pentru că nu au intrat în contact cu persoanele care au fost depistate pozitiv la testul de coronavirus.

Care este situația în țara noastră. 3 persoane diagnosticate cu COVID-19

Încă două persoane au fost diagnosticate cu coronavirus după ce în urmă cu câteva zile un tânăr de 25 de ani din județul Gorj a ajuns la Institutul Matei Balș din Capitală. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a dezvăluit într-o conferință de presă cine sunt cele două persoane care au contactat virusul periculos.

Este vorba un bărbat de 45 de ani din Maramureş şi o femeie de 38 de ani din Timişoara. Cei doi pacienţi prezintă simptome specifice noului tip de coronavirus, femeia prezintă în momentul de față o tuse seacă, iar bărbatul a dezvoltat o insuficienţă respiratorie.

Bărbatul din Maramureş a venit din Italia pe 25 februarie şi pentru că avea febră a mers de urgență la spital, în schimb femeia din Timișoara a fost plecată pentru o zi la Bergamo în perioada 17-18 februarie, dar după abia o săptămână a început să se simtă rău. Pacienta s-a tratat singură timp de 2 zile și abia pe 27 februarie a mers la spital.

Pe de altă parte primul pacient depistat cu coronavirus se pare că nu mai are boala pentru că testul său a ieșit negativ. Momentan tânărul de 25 de ani din județul Gorj care a intrat în contact cu cetățeanul italian infectat cu coronavirus nu a plecat acasă.

„Starea bărbatului din judeţul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) şi aflat în carantină la Institutul Matei Balş din Bucureşti este bună. În continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus.

Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical şi izolat total faţă de restul pacienţilor din unitatea medicală”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×