Pacientul care a pus pe jar România nu mai are coronavirus! Mâine va fi testat din nou

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/02/2020, 16:08
Pacientul care a pus pe jar România nu mai are coronavirus! Mâine va fi testat din nou GALERIE FOTO
Testarea primului pacient cu coronavirus a ieșit negativă,. Sursa foto - facebook

Pacientul care a pus pe jar România nu mai are coronavirus! Tânărul de 25 de ani din județul Gorj a fost testat de medici cu puțin timp în urmă și rezultatul a ieșit negativ. Doctorii nu i-au dat însă ok-ul bărbatului pentru a pleca acasă.

Pacientul care a pus pe jar România nu mai are coronavirus!

Medicii i-au transmis că vor relua testarea și mâine, în regim de urgență. Dacă și al doilea rezultat va rămâne negativ, atunci bărbatul poate să plece, fiind declarat oficial nepurtător de virus.

De altfel, autorităţile transmiteau la începutul zilei că starea bărbatului din Gorj infectat cu coronavirus este una bună. Tânărul se află izolat la Institutul ”Matei Balş”.

Mâine va fi testat din nou

”Starea bărbatului din judeţul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) şi aflat în carantină la Institutul Matei Balş din Bucureşti este bună.

În continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus. Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical şi izolat total faţă de restul pacienţilor din unitatea medicală”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Vă readucem aminte că încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România. Anunțul a fost făcut chiar de secretarul de stat în Ministerul Sămătății Nelu Tătaru. Este vorba despre un bărbat din Maramureş şi despre o femeie din Timiş.

Bărbatul din Maramureş, în vârstă de 45 de ani, ”în afara definiţiei de caz, în afara zonelor din Italia”, s-a întors în ţară pe 25 februarie fiind bolnav încă din Italia. Acesta a mers la medic, i s-a prescris un tratament simptomatic şi a plecat acasă. A ajuns apoi în România, unde s-a internat la Secţia de boli infecţioase din Maramureş şi s-a făcut testarea.
”Este transferat la Boli Infecţioase Cluj, astăzi ne vine confirmarea”, a spus Nelu Tătaru.
Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timişoara care a fost la Bergamo şi care a prezentat primele simptome pe data de 25 februarie. Pe 27 februarie a mers la medic, a fost izolată la domiciliu iar apoi a fost declarată pozitiv.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×