Medicii de pe o ambulanță din Gorj, gest fără precedent! Au refuzat să meargă la casa unui suspect de coronavirus

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/02/2020, 13:55
Medicii de pe o ambulanță din Gorj, gest fără precedent! Au refuzat să meargă la casa unui suspect de coronavirus GALERIE FOTO
Epidemiologii nu au putut ajunge la casa suspectului de coronavirus. Sursa foto - hepta.to

Medicii de pe o ambulanță din Gorj, gest fără precedent! Aceştia ar fi refuzat să transporte echipa de epidemiologi la casa unui pacient suspect de coronavirus.

Medicii de pe o ambulanță din Gorj, gest fără precedent!

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România anunţă că se delimitează de atitudinea echipajului medical din Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, pe care o consideră neprofesionistă.

„Echipaj care, în noaptea de 26-27 februarie, a refuzat transportul echipei de epidemiologi din cadrul DSP Gorj, pentru recoltare de probe la pacientul suspectat de coronavirus”, spune Federaţia într-un comunicat.

Au refuzat să meargă la casa unui suspect de coronavirus

Sindicaliştii cer ca, pentru refuzul intervenţiei şi pentru declaraţiile eronate ale medicilor din Gorj, să fie luate măsuri

Echipajele medicale de urgenţă intervin profesionist în condiţiile în care au echipament de protecţie.

Aceste echipamente sunt în dotările ambulanţelor, explică Federaţia. Un tânăr din Gorj a fost confirmat cu virusul COVID-19 şi, în prezent, este izolat la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti, pentru tratament

”Starea bărbatului din judeţul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) şi aflat în carantină la Institutul Matei Balş din Bucureşti este bună.

În continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus.

Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical şi izolat total faţă de restul pacienţilor din unitatea medicală”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×