Probleme cu 6 chinezi ajunși în țară dintr-o zonă cu risc de îmbolnăvire. Autoritățile române i-au izolat după două zile

Probleme cu 6 chinezi ajunși în țară dintr-o zonă cu risc de îmbolnăvire. Autoritățile române i-au izolat după două zileGALERIE FOTO
Șase chinezi au pus pe jar autoritățile. Sursa foto - Yang Wenbin/Xinhua via ZUMA Wire)

Probleme cu 6 chinezi ajunși în țară dintr-o zonă cu risc de îmbolnăvire. Astfel, potrivit prefectului de Olt, Florin Homorean, cei şase cetăţeni chinezi au intrat în România pe 25 februarie, prin Aeroportul Otopeni.

Probleme cu 6 chinezi ajunși în țară dintr-o zonă cu risc de îmbolnăvire

Autorităţile din Olt au fost înştiinţate abia a doua zi, iar pe 27 februarie aceștia erau izolaţi în camerele unui hotel din Slatina unde erau cazaţi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

De remarcat însă că până să-i găsească epidemiologii, cei şase chinezi au mers la muncă liniștiți, la o firmă din Drăgăşani, judeţul Vâlcea.

Autoritățile române i-au izolat după două zile

„Din informaţiile mele, ei au trecut prin Aeroportul Otopeni pe data de 25 februarie. Au venit în Slatina, iar colegii de la DSP i-au identificat pe baza informaţiilor primite de la punctul de trecere a frontierei, presupun, că acolo se completează un chestionar la intrarea în ţară. I

nformaţia a venit la Direcţia de Sănătate Publică, au fost contactaţi şi în acest moment se află în izolare la hotelul la care s-au cazat. În izolare sunt din data de 27 februarie.

În 26 februarie a fost primul contact cu ei. Din informaţiile pe care le am au făcut o deplasare în zona Drăgăşani”, a declarat Florin Homorean prefect de Olt pentru Mediafax

Reprezentanţii DSP Olt spun că cei şase chinezi trebuie să fie izolaţi la domiciliu pentru că vin dintr-o zonă a Chinei unde este risc de îmbolnăvire cu coronavirus. Cei şase străini vor sta acum în camerele de hotel, pe cheltuiala lor, încă 10 zile.

„Am stabilit că intră în regim de izolare la domiciliu, adică automat în camerele de hotel, cu interdicţia deplasării la lovcul de muncă în judeţul Vâlcea.

Am discutat cu firma să reglementeze ţşi să accepte absenţa lor pentru că este justificată de epidemia de coronavirus pentru că vin din China continentală unde este risc de îmbolnăvire.

Ne-am dus din nou la locul de rezidenţă pentru a discuta cu patronul hotelului care ridică obiecţiuni, că-i e foarte greu să-i ţină, ar mai fi de ţinut încă 10 zile de acum încolo. (…)

Hrana, apa….sunt asigurate de hotel în funcţie de contractul pe care-l au cu hotelul. Ce nu intră în obligaţia hotelului, ei pot să soicite sprijin să li se aducă din afară, contra cost, aceste lucruri necesare şi de hrană şi de altă natură”, a declarat pentru sursa citată, Marinela Madan, medic epidemiolog DSP Olt.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×