Ultimul spital din Wuhan, construit special pentru tratarea persoanelor bolnave de coronavirus a fost închis din lipsă de pacienţi. Cum au sărbătorit angajaţii spitalului

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 15:42
Ultimul spital din Wuhan, construit special pentru tratarea persoanelor bolnave de coronavirus a fost închis din lipsă de pacienţi. Cum au sărbătorit angajaţii spitalului
Angajaţii spitalelor din Wuhan au renunţat la măsti după ce ultimul spital temporar a fost închis. Sursa foto: ziare.com

Angajaţii spitalelor din Wuhan au renunţat la măsti după ce ultimul spital temporar a fost închis din lipsă de pacienţi cu coronavirus. Imaginile cu oamenii care răsuflă uşuraţi au devenit repede virale.

Un spital din Wuhan, construit pentru tratarea persoanelor bolnave de coronavirus a fost închis

Angajaţii ultimul spital temporar deschis pentru spitalizarea pacienţilor cu coronavirus a fost închis în Wuhan, astfel că angajaţi au răsuflat uşuraţi, fără măştile de protecţie de data aceasta.

Imaginea amgajaţilor cu zâmbetul pe buze neacoperit de măşti a devenit viral în toată lumea.

Chinezii au construit două spitale în două săptămâni care să ajute la tratarea bolnavilor infectaţi cu COVID-19

Înregistrarea cu bucuria celor care au deservit spitalul a fost publicat pe reţeaua de socializare Twitter. Astfel, numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus în Wuhan a scăzut vertiginos.

În Wuhan, locul de izbucnire a epidemiei de coronavirus, autorităţile chineze au construit două spitale care să trateze pacienţii bolnavi de coronavirus.

Ambele spitale au fost construite în doar două săptămâni şi au oferit 2000 de paturi pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19.

Creşte numărul cazurilor de coronavirus în România

Pe de altă parte parte, oamenii de ştiinţă de la noi prevăd înmulţirea cazurilor de coronavirus în România. „Probabil că peste cinci, şase zile o să vedem o creştere foarte serioasă a numărului de cazuri. Sărim de sută mâine (azi – n.r), probabil că peste o săptămână o să fie multe sute de persoane infectate”, a spus Rafila, preşedintele Societăţii Române de Micobiologie, la Antena 3.

Alexandru Rafila crede că o ameliorare a infectărilor cu coronavirus s-ar putea înregistra în vară. Vestea proastă este aceea că virusul ar putea reveni odată cu venirea toamnei, iar un vaccin nu va apărea pe piaţă curând.

Dacă vom ajunge în mai-iunie cu un număr rezonabil de cazuri, asta înseamnă un număr căruia să îi facă față sistemul medical. O să traversăm această perioadă, probabil în perioada verii numărul va scădea, și în toamnă va crește iar.

Până în toamnă sigur nu va fi un vaccin. Să nu amăgim oamenii inutil. Durează luni bune testele și mai apoi durează până el este produs. După doi trei ani, ne imunizăm”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×