Chiar dacă se spune că cei afectați de coronavirus sunt pacienții în vârstă, care au și alte afecțiuni, un medic chinez chiar din Wuhan, locul de unde a plecat infecția criminală, vine cu declarații care dau peste cap tot ceea ce credeam că știm despre coronavirus.
Nimeni nu este ocolit de coronavirus
Hu Ke este un medic din Wuhan care se ocupă cu tratarea pacienților infectați cu coronavirus, chiar de la izbucnirea epidemiei. Acesta susține că nu doar persoanele adulte, ci și tinerii și copiii au fost afectați de COVID-19, potrivit Agerpres.
Așadar, potrivit spuselor sale, virusul ucigaș din China nu ține cont de vârstă. Ucide atât vârstnici, cât și tineri! Așa reiese din studiile făcute de medicul respectiv asupra a peste 70 de mii de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.
”Există şi cazuri de tineri care au murit repede, în doar câteva zile”
„Am analizat 70.000 de cazuri. Coronavirusul nu ţine cont de vârstă. Îi atacă pe toţi deopotrivă. Între pacienţi, mulţi sunt tineri şi majoritatea sunt de vârstă adultă. Avem şi copii printre bolnavi, dar sunt puţini.
Persoanele în vârstă pot deveni rapid cazuri grave sau critice dacă sufereau deja dinainte de vreo boală, mai ales afecţiuni cardiace sau legate de tensiunea arterială. Sunt multe cazuri de decese în rândul vârstnicilor, dar există şi cazuri de tineri care au murit repede, în doar câteva zile”, a povestit Hu.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Medicul a vorbit și despre cum se prezintă acum situația în Wuhan. Potrivit spuselor sale, oamenii nu mai sunt acum la fel de speriați ca la început, ba chiar au început să se obișnuiască și cu măsurile fosarte stricte adoptate de guvernul chinez.
”Oraşul se află în continuare sub control strict, dar oamenii s-au obişnuit să nu mai meargă la muncă şi cu restul aspectelor pe care le implică o astfel de situaţie. Există uneori probleme psihologice, nu doar în rândul oamenilor de rând, ci şi al medicilor, pacienţilor sau persoanelor aflate în carantină. Avem însă terapeuţi care ne ajută să ne relaxăm şi să ne îmbunătăţim starea de spirit”, a mai spus medicul.