Doi brăileni care au muncit în China s-au dus direct la spital. Ce măsurile au luat autoritățile române față de coronavirus

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
03/02/2020, 12:08
Doi brăileni care au muncit în China s-au dus direct la spital. Ce măsurile au luat autoritățile române față de coronavirus
Doi brăileni care au muncit în China s-au dus direct la spital de teama coronavirus *foto: obiectivbr.ro

Gest responsabil făcut de doi bărbați originari din Brăila care au lucrat în China și s-au întors în țară pe 1 februarie, în contextul epidemiei cu coronavirus.

Astfel, cei doi bărbați s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Brăila pentru a fi siguri că nu au fost infectați. Brăilenii au fost examinați clinic, li s-au făcut radiografii pulmonare, dar în cele din urmă s-a constatat că nu prezintă simptome de îmbolnăvire.

Doi brăileni veniți din China s-au dus direct la spital

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Alina Neacşu, a declarat luni că cei doi bărbați „s-au prezentat în cursul zilei de duminică 2 pacienţi care pe 1 februarie au aterizat pe Aeroportul Otopeni, zborul având originea Shenzen – China.

Pentru că au considerat că trebuie monitorizaţi, s-au prezentat la spital pentru a li se infirma orice problemă pe care ar avea-o. Au fost investigaţi conform protocolului primit de la Ministerul Sănătăţii, nu prezentau nici un fel de simptom, au fost consiliaţi, li s-a explicat exact ce trebuie să facă”, a spus medicul.

Cu toate acestea, medicii le-au recomandat celor doi bărbaţi sa evite pe cât posibil, timp de două săptămâni, cât e perioada de incubaţie a virusului, contactul cu alte persoane ţi să sune la 112 în cazul in care se simt rău.

„Am raportat la toate forurile superioare, la DSP, la DSU, urmând ca în următoarele 14 zile, pacienţii să stea acasă, în carantină. Au fost învăţaţi exact ce trebuie să facă”, a mai spus Neacşu, potrivit news.ro.

Ce au făcut autoritățile, după ce epidemia de coronavirus a creat isterie

Bărbații s-au întors recent din China. În grupul lor s-ar mai fi aflat un brăilean si un bărbat din oraţul Măcin din judeţul Tulcea, care încă nu s-au prezentat la spital.

Autoritățile au decis să ia mai multe măsuri, în fața acestei epidemii: „Am decis să fie achiziționate în regim de urgență echipamente individuale de protecție, camere speciale de izolare, seturi suport cardiorespirator, substanțe dezinfectare, filtre pentru echipamente de izolare. În 45 de zile vom stabili un stoc național de rezervă. Alimentarea lui trebuie sa fie permanentă. Totul se face prin DSU și Ministerul Sănătații”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, potrivit RFI.

Numărul deceselor confirmate provocate de coronavirus în China a ajuns la 304 morţi, după ce autorităţile din provincia Hubei, focarul epidemiei, au anunţat duminică 45 de noi decese. De asemenea, a fost înregistrat și primul caz de deces în afara granițelor chineze, în Filipine. În total s-au numărat peste 14.000 de îmbolnăviri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×