Poșta Română anulează temporar expedierea coletelor către China din cauza epidemiei de coronavirus

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
03/02/2020, 10:22
Poșta Română anulează temporar expedierea coletelor către China din cauza epidemiei de coronavirus
Poșta Română anulează temporar coletele către China. Sursa foto: Hepta.ro

Compania Națională Poșta Română a anunțat în cursul acestei zilei, luni, 3 februarie, suspendarea temporară a expedierii coletelor către China din cauza epidemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut pe pagina instituției, cât și pe rețelele de socializare.

Coletele către China anulate temporar de Poșta Română

Directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu, a transmis în cursul acestei zile că vor fi anulate toate coletele către China care se realizau prin companii aeriene. Decizia a fost luată în urma răspândirii noului tip de coronavirus care a izbucnit în decembrie 2019 în China.

„Compania Națională Poșta Română anunță suspendarea temporară a serviciilor de expediere către China. Pentru a scădea riscul răspândirii noului coronavirus, companiile aeriene cu care Compania Naţională Poșta Română colaborează au luat decizia de a-și anula cursele către destinații din China”, se arată în anunț.

Poșta Română își cere scuze pentru neplăcerile create

Reprezentanții Poștei Române nu au precizat care este perioada în care serviciile de expediere către China vor fi suspendate, însă au adăugat că toate serviciile realizate prin corespondență sau colete vor fi anulate.

„Astfel, operatorul român de servicii poştale se află în imposibilitatea de a mai oferi, pentru o perioadă nedeterminată, servicii de trimiteri poștale – Express Mail Service (EMS), corespondență, colete – către această destinație”, mai apare în anunțul companiei române postat pe pagina de Facebook.

Totodată, Horia Grigorescu își cere scuze clienților în numele companiei și îi asigură pe români că expedierea coletelor va fi reluată imediat ce acest lucru va fi posibil.

„Rugăm toți clienții noștri să primească scuzele pentru neplăcerile create și îi asigurăm că vom relua expedierile imediat ce acest lucru va fi posibil”, a mai transmis directorul Poștei Române pe pagina de socializare.

La finalul anului 2019 coletele către China erau analizate minuțios

La sfârșitul lunii decembrie Poșta Română anunța că procesarea și livrarea coletelor către China urmează să fie livrate cu întârziere ca urmare a procedurii de dezinfectare a trimiterilor poştale demarată de operatorul chinez, respectiv China Post.

Măsura a fost luată pentru a preveni riscul răspândirii noului tip de coronavirus, dar iată că acum livrarea a fost suspendată temporar tot din aceeași cauză. Poşta Română a instituit deja un grup de lucru care monitorizează activitatea salariaţilor care intră în contact direct cu toate coletele externe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×