Când se vor primi pensiile pe luna ianuarie. Poșta Română a făcut anunțul oficial

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 10:52
Când se vor primi pensiile pe luna ianuarie. Poșta Română a făcut anunțul oficial
Pensiile vor fi acordate până cel târziu pe 20 ianuarie 2020. Sursa foto: hepta.ro

Mulți români se întreabă când se vor primi pensiile pe luna ianuarie, având în vedere că datele s-au cam decalat cu sărbătorile de iarnă. Poșta Română a făcut anunțul oficial prin care îi liniștește pe pensionari.

Pensiile vor fi date între 10 și 20 ianuarie, anunță Poșta Română

Compania spune că banii vor ajunge începând cu 7 ianuarie, o întârziere cauzată de sărbătorile de iarnă (n.r.: liberele de Anul Nou).

Pensionarii își vor primii banii, așadar, în perioada 10-20 ianuarie 2020, dar nu mai târziu de 20, informează Poșta Română.

Directorul Poștei, apel public după știrile false apărute în mediul virtual

„Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate”, este o parte a comunicatului Poștei.

„Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ trei zile”, se mai arată în comunicat.

„În ianuarie ne aflăm într-o situaţie specială, ca urmare a închiderii de an din instituţiile statului. Acum, la început de an, lucrurile încep să se aşeze şi să fie alimentate de energia caracteristică acestei perioade”, mai sunt informați pensionarii din România, potrivit știrileprotv.ro.

„Poşta Română va lucra la capacitate maximă începând cu data de 6 ianuarie. Noi, Poşta Română, înţelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp în buzunar, fapt de care ne asigurăm lună de lună”, continuă Poșta Română.

Reprezentanții instituției spun că românii nu trebuie să aplece urechea spre știrile false care circulă în mediul online. Asigurarea că pensiile vor ajunge la timp este dată chiar de directorul general al instituției, Horia Georgescu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×