Ultimele informații oficiale despre românii infectați cu coronavirus! Primul pacient s-a vindecat. Starea celorlalți este bună – UPDATE

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 22:39
Ultimele informații oficiale despre românii infectați cu coronavirus! Primul pacient s-a vindecat. Starea celorlalți este bună – UPDATE
Starea de sănătate a celor trei români infectați cu coronavirus este bună. Sursa foto: stirileprotv.ro

Românii care au fost confirmați ca fiind purtători ai virusul COVID-19 sunt într-o stare bună de sănătate, după cum anunță autoritățile. Mai mult decât atât, primul român care a contractat coronavirusul este vindecat, după cum au spus ultimele analize. 52 de persoane rămân în carantină şi 8 796 în izolare.

UPDATE, ora 20.22: Al doilea test efectuat a scos la iveală faptul că pacientul 1 s-a vindecat. Tânărul din Gorj a scăpat de coronavirus și poate fi externat.

„Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat și poate fi externat.

Amintim că testarea de astăzi este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut ieri, 28 februarie.

Bărbatul a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) în data de 26 februarie.

Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubație a virusului, de 14 zile.

Până astăzi, 29 februarie, la nivel național, în 3 dintre cele 5 centre de testare, au fost analizate probe de la 351 de persoane pentru care existau suspiciuni că ar fi putut contracta virusul COVID-19 (coronavirus).

Analizele au fost efectuate în centrele de la București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Dintre acestea, după cum am făcut public deja până la acest moment, 3 au ieșit pozitive. Restul de 348 fiind negative”, se arată într-un comunicat oficial.


Starea de sănătate a celor trei români infectați cu coronavirus este bună

„Problemele medicale prezentate la internare de bărbatul originar din Maramureș s-au ameliorat și starea sa este stabilă”, se arată în respectivul comunicat.

Conform informațiilor oficiale, la acest moment, în România sunt în carantină 52 de persoane și alte 8 796 se află în izolare la domiciliu.

Linie TELEVERDE pentru informații despre coronavirus

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 26).

Vă reamintim că a fost înființată o linie TELEVERDE destinată cetățenilor de pe teritoriul României care vor sa solicite informații referitoare la COVID – 19.

Cetățenii interesați pot solicita informații la 0800 800 358. De asemenea, a fost operaționalizată o linie telefonică special pentru cetățenii români aflați în afara țării. Aceștia pot solicita informații la numărul +4021.320.20.20”, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×